20091026

Vi är Arbetarepartiet, inte Moderaterna.

Nu har det vi vetat länge blivit bevisat. Socialdemokraterna är det enda arbetarepartiet av rang.

I en liten notis i Dagens Industri kan man läsa att
M TAPPAR JOBBFRÅGAN. Moderaterna har förlorat greppet om jobbfrågan till Socialdemokraterna, enligt en Sifo-mätning har Mona Sahlin nu större förtroende än Fredrik Reinfeldt att hantera frågan om "jobb och arbetslöshet". (DI mån)
En liten undanakymd plats kan man läsa denna spännande läsning. Vi kan konstatera att redan innan vi har vår jobbkongress så har vi tagit kommandot när det gäller vilka som kan för aen politik som ger sysselsättning.

Den moderatledda regeringen har fallit i sin huvudfråga. Inte konstigt att det döljs i pressen. Moderaterna klarar inte jobben.

Andra som däremot har skrivit om frågan är
Monica Green
Peter Andersson
HBT-Sossen
Mer bra läsning finns på NetRoots och RödGrön.se

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. nja
  Vi är
  Arbetarepartiet

  moderaterna har tappat bort ett e och det är ett rätt viktigt e!!! Moderaterna är bara till för de som arbetar. Vi i (s) är till för alla arbetare. oavsett om de är sjuka, arbetslösa, i utbildning eller är på jobbet. Det är stor skillnad på det

  SvaraRadera
 2. Bara inte s går tillbaka, som det var förr. Att en person som är sjukpensionär får ut mer i ersättning än en person som arbetar. Det är osunt. Den som blir sjuk eller arbetslös skall ha en skälig ersätnning. Men pengarna är ju till att fördelas rättvist och dom räcker ju inte till allt och alla, eller hur? Mitt namn är Lena Rosén och jag vill egentligen inte vara anonym. Men jag har ingen egen blogg eller webbadress, bara e adress.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att vi ska sluta att gödsla privata företagare med skattemedel och istället slå vakt om en offentlig sektor med likvärdig och god, vård, skola och omsorg.

  SvaraRadera
 4. till anonym nr 2
  ja det tycker jag också. Kanske räcker skatteuttaget lite bättre om vi slipper gödsla dessa företag

  SvaraRadera
 5. Britta Kan bara hålla med ett e ska det va. Missade och ska rätta till.

  Hej Lena Glad att du skriver och och självklart ska pengarna fördelas rättvist. SEn när det gäller att vara anonym eller så tycker jag du har hittat en bra modell som jag hoppas fler tar efter som inte har blogg eller webbadress.

  Sen när det gäller att gödsla privata så har du en poäng, men det får ijnte innebära att vi drar alla företag över en kant. Det behövs tydliga regler och bättre koll.

  SvaraRadera
 6. Just det Peter vettiga regelverk och mindre naivitet hos politiker vore önskvärt. Vi har tydligen uråldriga anställningsvillkor i sjukvården som gör att man där kan konkurrera med sin offentlige arbetsgivare med privat verksamhet. Jag har skrivit ett debattinlägg om detta som kommer i NyTid. Om du har problem med människor som på goda grunder vill vara anonyma är de onekligen dina egna. Det kan väl inte vara så illa att du hellre vill ha en kommentar från en sd-pseudnonym än en anonym partikamrat?
  Personligen dömer jag ingen människa (eller företag) i förväg såsom du gjorde i det tragiska fallet med den lilla av sjuksköterskeslarv hjärnskadade patienten som avled med en remarkabel dos sömnmedel i blodet enligt ett laboratorium. Enligt åklagare injicerat av en läkare. Jag fann det mycket osmakligt att du gick händelserna i förväg och nedlät dig till att agera megafon för tabloidpressen.

  SvaraRadera
 7. Nu hänger jag inte med. Kan du Anonym, som ska skriva i NyTid, förtydliga vad jag sagt.

  SvaraRadera
 8. Vore det inte bättre om du själv gick tillbaka till ditt blogginlägg? Du fördömde en läkare och fann henne skyldig innan ens någon utredning var påbörjad och visade i din diskussion på kommenterafältet att du hade många förutfattade och föraktfulla åsikter om en hel yrkeskår.
  Tack och adjö. Mot arrogans och ignorans kämpar även gudarna förgäves.

  SvaraRadera
 9. Anonym Jag har nu gått tillbaka och kan inte se något om någon läkare. Nu får du visa vad du syftar på

  SvaraRadera