20091222

Fredrik, du glömde God Jul, eller var det medvetet?


Kan inte låta bli att förundras över hur regeringen fungerar. Samtidigt som statsministern säger att det inte behövs mer resurser till Trollhättan så skickar vice statsministern dit en halv miljard... Pratar de med varandra?


Regeringen har problem på flera plan. Dels har vi den förda politiken som inte får stöd av svenska folket. I undersökning efter undersökning tappat alliansen och då särskilt det ledande regeringspartiet moderaterna. Sedan är de bristen på fungerande kommunikation och lyhördhet. Exemplet ovan är bara ett exempel på hur det fungerar eller inte fungerar... I regeringen sitter det fyra partier. Tre har 4 procents darr i olika undersökningar och känner en press att profilera sig, att visa sig regeringsdugliga. Moderaterna har de tunga posterna som lyser i media utan en större ansträngning. Det gör att det krävs mer sensationella utspel från ledarna för att media ska hänga på. Det är när desperationen kommer som styrkan  i ett ledarskap prövas. Fredrik Reinfeldt kommer nu få ett tufft valår med en opposition i stark ledning och allianskamrater som spretar för att samla röster. Samtidigt så hoppar sig de vardagliga politiska problemen som ska lösas på ett eller annat sätt.


En annan fråga är hur Fredrik Reinfeldt kommer se på inrikespolitiken efter att han under 6 månader fått var ute på den internationella arenan. Ser vi på Carl Bildt så har Sverige blivit för litet. Kommer nu Reinfeldt gå samma väg? Det vi har sett under den senaste tiden har Carl Bildt försvunnit från den mediala kartan trots att de internationella frågorna toppat agendan vid sidan av SAAB och sjukförsäkringen.

Avslutningsvis konstateras att Statsministern Fredrik Reinfeldt i sitt jultal till nationen, eller medarbetarna, saknade God Jul. Finns det en tanke med det? Ska man inte ha en God Jul med en moderatledd regering eller var det bara en miss i planeringen? Samtidigt så är det många i detta land som inte kommer få en god jul.

Andra som skrivit av sig
Johan Westerholm om att hjula till Rosenbad. Mary skriver om betygen på Reinfeldt och Kent Persson noterar att i kristider prövas ledarskapet och det kan jag skriva under på. Alexandra ger sin syn på jultalet. Martin Moberg bloggar om vit jul i hela landet (m)en... Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Väldigt vad mycket du skriver om Alliansen men ingenting om ditt eget parti. Men det är inte så konstigt då Ni saknar både en bra partiledare och en politik. Nu kanske du säger att S har bra läge i opinionen men sanningen är att ju närmare valdagen vi kommer så tittar folk på diskbänksrealism, dvs sakfrågor. Och då är ni som tv-serien heter: LOST!

  SvaraRadera
 2. Hellre en dålig partiledare John Apse är en Nazi gubbe vid rodret.Och ta dig i brasan. :)

  Fredrik

  SvaraRadera
 3. JA du John, nu är det så att vår politik presenteras på bland annat socialdemokraterna.se och rödgrön.se. Du kommer få se vilka som tar makten i september. Bli inte snopen om det inte är de sittande som sitter kvar. Sedan så anser jag att vi har både en bra partiledare och politik.

  SvaraRadera
 4. Dom som sitter kommer inte sitta kvar eftersom alla unga personer söker jobb men får inga med dom "sittande" Så bli inte snopen när ni åker av

  SvaraRadera