20100305

Jag bär skjorta och slips som socialdemokrat!

Frågan är jag rätt klädd? Kan man ha fel kläder? Får jag klä mig hur jag vill?


Nu är det tydligen på tapeten hur våra vänner i moderaterna ska klä sig. Är det något nytt? Nä det har alltid funnits klädkoder, officiella eller inofficiella. Jag som är socialdemokrat och gillar att bära skjorta och slips får ofta kritik och gliringar från den fackliga grenen med motiveringen att det är inte arbetarmässigt. Jag hävdar tvärtom. Se på bilder från förr när arbetarrörelsen organiserade sig och bildade facket och partiet. Då var det en heder att gå på möte och finkostymen kom fram. Det var bröllop, begravning, fina kalas och partimöten som den fina kostymen kom fram. Det var en högtid att få representera sina kamrater i partiet eller i facket. Man var stolt över sitt uppdrag och klädde upp sig för det. Jag har samma grundtanke. Det är en heder att fått förtroendet att leda partiet eller att leda en kommun eller landsting. Ja, du är ledande om du så sitter i opposition.

Kommer jag nu komma med påbud om hur du ska klä dig? Nix pix men så här tänker jag och  sedan får alla även Tokmoderaten klä sig hur de vill...

Andra på detta
Johan, Mary, Martin, Alliansfritt, Svd Ledarblogg, HBT-Sossen. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Ja, ni sossarna är ju de nya borgarsvinen så måste ju klä er därefter! :-D

  SvaraRadera
 2. Tack Peter!
  Du har möjligtvis ingen Högbergs tankar T-shirt som jag kan få att använda under mina propagandainsatser?

  SvaraRadera
 3. Tokmoderaten Tyvärr inte, men en slips.Hm frågan är om du är sosse och jag moderat eller hur blir det nu... Vi verkar ha missat alla de klädkoder som gäller...:)

  SvaraRadera
 4. Klädkoder betyder föga, kära Högberg. Det är det som finns i ryggraden och hjärtat som avgör. Engagemang sitter inte i kläderna, huvudsaken är att man brinner för sitt kall - och det gör du å jag på varsin kant. Hör av dig när du kommer till STHLM nästa gång för en kall pilsner om du vill. Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 5. Jag lovar att höra av mig när jag kommer!

  SvaraRadera