20100406

Anders Borg tar tillbaka 12 miljarder från kommuner och landsting

Noterar att det blir smalt för kommunerna nästa år. Anders Borg har nu bestämt sig 12 miljarder mindre till kommuner och landsting nästa år. Motiveringen är att krisen är över.... Frågan är vilken verklighet han lever och om han talat med sina partikamrater i Vimmerby?


Enligt Ekot så säger Anders Borg att det inte behövs mer pengar utan att prognoserna ser goda ut. Men han kan inte låta bli att säga att om det ser illa ut så kommer det en signal om mer pengar innan valet i september. Frågan är om han menar för kommunerna eller Alliansen? 

Som jag tidigare redovisat behöver Vimmerby återställa 14,6 miljoner för att klara balanskravet. Med den indragning som Borg föreslår så får Den Borgerliga Alliansen i Vimmerby leta reda på 24 miljoner till. Det är bara att gratulera och dem. Tror de hoppas på ett skifte i  riksdagen till hösten. Problemet är att det blir nog ett skifte i kommunen också...

Tord Oscarsson har också noterat detta. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,