20100504

De glömde de tionde löftet "-Att inte höja bensinskatten"

Noterar att Alliansen kör med ickelöften. Tror inte det är en höjdare att vinna val på. Känner att framgångslandet ligger nära nu...

      Den gamla devisen tåget tutar kan nog återanvändas idag. Alliansen har idag givit sig ut på en tågturné och presenterar sina "vallöften". Frågan är om det ska få oss att tänka på de tio budorden "Du ska inte...". Här kommer de som ska lyfta Sverige ur krisen och göra oss till ett framgångsland
De borgerliga partierna lovar - i punktform:
- Att inte höja skatten för vanliga löntagare.
- Att inte riskera statsfinanserna genom ofinansierade utgiftslöften.
- Att inte göra det dyrare att anställa unga.
- Att inte avskaffa RUT och ROT.
- Att inte återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt.
- Att inte förtidsavveckla kärnkraften.
- Att inte införa kilometerskatt.
- Att inte kvotera föräldraförsäkringen.
- Att inte skjuta upp förbifart Stockholm.
       Saknar ni det tionde löftet så kan ni glömma det. Det skulle ha låtit så här "-Att inte höja bensinskatten" men det var ingen som kunde stå för det.
       Med dessa nio löften ska jobben komma, ska välfärden tryggas och utvecklas, ska pensionärerna få en rättvis skatt... Nä det var tunt och känns väldigt defensivt inte ett ja bara nejsägare. Undrar vilken kampanjgeneral som hittat på denna?

Media Expressen, Aftonbladet, SvD.
Bloggat: Johan Hedin finns med på tåget så det borde komma något... Claes skriver om löften Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,