20100820

När sanninngen kommer ikapp

Idag kommer ännu en undersökning och det man kan se i den är att sanningen kommer ikapp. 

     Moderaterna tappar stort och Socialdemokraterna är på väg tillbaka. Bilden är tydlig efter det att partierna nu allt mer synliggör sin politik. Vi ser nu ett folk som vill ha den Socialdemokratiska modellen med devisen alla ska med och inte fåtalet.

       Sedan är det ett problem att inget block får egen majoritet och det är inte bra för Sverige om det blir en osäker majoritet. Vi kan dock konstatera att Sverigedemokraterna backar.

      Samtidigt blir nu skillnaden mellan blocken påtaglig och för var dag som går ser vi med tydlighet att det i dagsläget finns två tydliga alternativ i Svensk politik. Vi som vill bygga vidare på den generella välfärden och de som vill ge mer till de som redan har mer.
Jag har en annan väg framåt för Sverige. Sverige kan vara möjligheternas land. Ett Sverige där var och en – oavsett bakgrund – kan sträva efter att förverkliga sina drömmar. Ett Sverige i full sysselsättning. Där den sociala rörligheten är hög och fler kan göra klassresor. Det vinner alla på. Tillsammans når vi mycket längre än när var och en sköter sitt.
[UPPDATERAT]
       Socialdemokraterna går framåt i Kalmar och får där 47 procent. Vidare så ökar man äve ni Oskarshamn i den lokal SIFO som gjorts. Moderata Barometern som beställt undersökningen inte presenterat den på webben. Till skillnad mot gårdagen med bleka siffror för Socialdemokraterna.
[
UPPDATERAT2]
Barometern har nu lagt ut det hela och vi gillar det vi ser....
Media: SvD, SvD2, DN, Ab, Ex. SR Kalmar [uppdaterat] Barometern, Barometern2, Barometern3.
Bloggat: Peter A som gillar läget ochTokmoderaten som inte är lika glad som jag.
Bloggat lokalt: Akko och Annika och  Johan och Michael kring lokala frågor för Kalmar län.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,