20100902

Kvällen det vände...

Ikväll har vi sett ett annat ansikte på den moderate partiledaren, en pressad, sammanbiten och hårt pressad. Det var kvällen då valrörelsen svängde i alla fall min.

       Det var en tuff, men  bra utfrågning av Moderatledaren Fredrik Reinfeldt. Han gled på ett antal frågor särskilt kring hur han förhåller sig med Sverigedemokraterna.

      När det gällde frågorna kring den stora utanförskapet, arbetslösheten och sjuka så var det en ledare som inte kunde ge tydliga svar utan var mycket svepande. Han var pressad och sammanbiten. Väntade på att han nästan skulle lämna studion.

        Frågan som jag ville ha var den frågan om vad de som lämnat sjukförsäkringen, förtidspensionen tagit vägen samtidigt som arbetslösheten ökat och de mål som moderaterna tillsammans med de andra partierna satt upp inte når lägre än när de tillträde.

        När det gäller arbetsrätten är sprickan total inom den sittande borgerliga regeringen. Moderterna kär över centern. I alla fall om man ska tro retoriken. Här blir han pressad av sina egna. Vidare så sviktar moderaterna på frågan kring en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Ett svamlande som inte han har täckning för genom sina allianskamrater.

       Min bild är att detta var kvällen då valrörelsen vände. Det var en minister som inte kunde ge svar på de frågor som han gick till val på. Ett parti som misslyckats. Det var en kväll då skatten inte inte var i fokus utan utanförskapet och bristen på insatser för att klara arbetslösheten. En statsminister som har misslyckats som inte ser de utslagna och svaga i samhället.

       Jag har inte tidigare sett Reinfeldt så pressat på de frågor som faktiskt göt skillnad på den enskilde.Han klarade inte kvällens uppdrag. Som avslutning kan vi konstatera att han inte tänker vara statsminister till sin pension. Vi kan enkelt få honom att byta yrke den 19 september.

Media: SvD, SvD2, DN, Ex, Ex2, Ex3, Ab, SVT.
Bloggat: Kulturbloggen han före med en postningoch min än Tokmoderaten delar inte min syn på kvällen men på öl
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,