20100919

Söndagskrönika om Sveriges framtid. Du avgör


Söndag och om knappt en timme öppnar vallokalerna. Det är inte för sent. Sverige kan få den regeringen som bygger vidare på det som vi vill. Det samhälle som inte lämnar någon efter sig.

       Idag på valdagen känner jag ett allvar som jag inte riktigt brukar när de är val. Känner den där klumpen i magen som infinner sig när man är orolig. Ja jag erkänner att jag känner en stor oro. Inte för mig utan för mitt älskade land. För vad händer med det som våra far- och morföräldrar varit med och byggt upp. Alla de tankar om hur vi är emot varandra. Vi kallar det solidaritet, en grundsten i socialdemokratin.

       Valet som du idag kommer göra är inte ett val på mig eller Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt. Nä valet har inget med oss att göra. Valet har med idéer att göra. Inte mina idéer utan den kalla nyliberalismen mot socialdemokratin. Ett val om hur vi kommer hjälpa varandra i morgon. Ett val om vilka som kommer vara fria och inte känna sig förtryckta. Vi kallar det frihet, en grundsten i socialdemokratin.

       Ett val som avgör vad du kommer få säga imorgon. Kommer vi alla att få deltaga i samhället eller är det fåtalet som kommer styra. Kommer vi sorteras ut i de som är mer värda? För mig är alla lika värda och viktiga i samhällsbygget. Alla har något att tillföra. Vi kallar det demokrati, en grundsten i socialdemokratin.

        Jag ska nu klä på mig för att se till att det finns socialdemokratiska valsedlar i våra vallokaler. Socialdemokratiska valsedlar som kan leda till att vi åter får ett land som inte lämnar någon efter. DU avgör idag. Klockan 20:01 är det för sent. Låt inte det hända. Din röst behöver vi och som tack får du ett land som fortsätter utvecklas med solidaritet, frihet och demokrati som ledstjärnor. Vi bygger möjligheternas land.

Media: AB, Ab2, DN, DN2, SvD, Ex, Ex2.
Bloggat: Peter J och Martin uppmanar till att rösta på socialdemokraterna. PJ Anders Linder skriver även han en krönika.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,