20101031

Att fastna i saken

Läser i tidningarna och känner en oro växa i mig. Det handlar om Socialdemokraternas kris-kommission. Kommer det bli en fråga om saken istället för drömmen...

        Ilija Batljan uttalar sig i SvD och en oro infinner sig att det är på sakfrågan som vi förlorade valet. Han sitter med i arbetsgruppen som ska göra den politiska analysen och är det frågan om RUT och fastighetsskatten som ska toppa agendan kommer socialdemokraterna inte åter bli ett brett parti som folk känner förtroende för. Vi måste åter finna en berättelse som den fattige/rike, storstadsbon/landsbygdsbon, gamma/ung, kvinna/man känner igen sig i och kan finna förståelse. Då måste vi lyfta näsan över vattenbrynet och känna doften av nått nytt. Vi ska inte förhålla oss till den borgerliga politiken utan gå vår egen väg. Finna den socialdemokratiska vägen som leder landet framåt.


         Det kommer inte bli en enkel resa utan en resa med många besvärligheter. Vi vet alla att det gör ont när gamla sanningar ska omprövas. Men det är en resa som även görs av andra och Timbros nya vd Marcus Uvell ger sig in i debatten. Föga förvånande så delar jag inte hans politiska slutsats men att resan måste göras även på den borgerliga sidan och att partierna måste finna sin egen själ. Sedan tror jag att denna själ kommer leda ur riksdagen och inte ge ökade stöd. Det ska vara om Centern finner rätt gällande entreprenörskap, men det verkar föga troligt.

        Så om vi nu kan lämna mutor, korruption, dumhet och ägna oss åt att samtala om Sverige, politiken och framtiden. vi som partier vinner och Sverige som land vinner. Kommer under dagen återkomma till ett av de steg som vi måste göra.

Media: SvD, DN, Ex.
Bloggat: Annika Högberg och Peter Johansson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,