20101028

Den gemensamma nämnaren

Med de turer som finns kring Sofia Arkelsten och moderaternas kontakter med näringslivet väcker det frågor som gör att det blir en obehaglig stämning.

         Med det som kommit fram de senaste dagarna börjar nu det komma frågeställningar kring vad som finns med från Sofia UPA Arkelstens gamla uppdrag på Svensk Handel och ICA. Vi vet att den nyvalda ordförande på Svenskt näringsliv Kenneth Bengtsson också har liknande bakgrund. Frågan är om det har avgivits löften som ska genomföras.  Med som nu kommer fram så är det inget som känns främmande längre.

        Åter så ska det tydliggöras att det sker kontakter mellan socialdemokraterna och de fackliga organisationerna, men det är öppet samspel som sker. När det gäller moderaterna och deras relationer med näringslivet är allt från vad som bjuds till bidrag dolt i mörker. Även om inget olagligt gjorts så väcker det misstänksamhet.


        Sedan kan man grubbla lite om den koll som Fredrik UPA Reinfeldt skulle ha med alla de som var tänkta på ledande uppdrag. Frågan är om Statsministern tycker dessa kontakter och hur de har hanterats är ok eller har det mörkats av den nytillträdda partisekretearen? Som tidigare så kommer jag återkomma.

Snor media och blogglänkar glatt från Johan Westerholm som skriver bra om krishanteringen.
Media: Ab, Ab2, Ab3, Ex, SvD, DN, DN2.
Bloggar och skrivet: DN (Henrik Berggren), Alliansfritt, Ann-Sofie Wågström, Maritn Moberg, Peter Andersson, Nemokrati, Thomas Böhlmark , Fredrik Antonsson, Krassman, Rosmarie Södergren, Annika Högberg, Hartman,  
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,