20101114

Kjolstyg göra sig icke besvär....

Noterar att det finns klädkoder i fler partier än moderaterna... Kristdemokraterna har en tydlig klädstil enligt avhoppad medlem.

      Jag kan aldrig bli kristdemokrat. Jag klarar inte det fåniga leendet...
– En röd dräkt, dock inte något exklusivt märke och en scarf. Männen ska ha en skjorta och en slängd kavaj över axeln. Och så de där fåniga leendet...
        En före detta kristdemokrat uttalar sig idag om ledarskapet inom kristdemokraterna och det är en bild som skrämmer. En spontan kommentar som jag snappade upp var -Det är lite frikyrka/sekt över det hela.  Se vi vidare på frågorna kring klädsel så blir man inte lite förvånad, men förklaringen till att man haltar  kring fyra procent blir tydlig.
Kan man också se respekt som ett uttryck för tillåta människor att klä sig som man vill?
– Så kan det kanske vara men jag tycker det är synd om allting handlar om klädsel och inte om det politiska budskapet.
Hur ska man klä sig för att vara en god kristdemokrat?
– Man ska inte välja de kortaste kjolarna.
      Förutom klädsel så finns det andra frågor som kommer avgöra om kristdemokraterna kommer vara ett parti att räkna med om fyra år.
Hon berättar om ett parti som utåt säger sig hög toleransnivå, högt till tak, men är annorlunda internt. Om att hon tvingades anlita en terapeut efter att Anders Andersson sent en kväll ringt upp och läxat upp henne, om landstingsrådet Gudrun Brunegård som förbjuder henne ”att gå klädd så där när du besöker mig”.
– Politiken var inte vad jag trodde det skulle vara. Jag hade en bild av att komma in och påverka på lika villkor. Men så enkelt var det inte.
Hon menar att hon av taktiska skäl kanske kunde ridit ut stormarna och om några år fått tillträde till någon förtroendepost. Men att hon då antagligen blivit så nedslipad och apatisk att det inte funnits mycket kvar av det hon egentligen står för.
      Jag kommer följa utvecklingen kring det kristdemokratiska partiet och samtidigt fundera på vilka sidor i bibeln som kristdemokraterna tar sitt stöd i...

Media: Barometern 1 och 2 och 3.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,