20110113

Klockan tickar för politik

Det har under den senaste månaden skrivits mycket kring ledarskapet inom socialdemokratin och det är viktigt. Men kritik bland annat här på denna blogg har också varit att vi skådat vår navel och missat att granska den moderatstyrda regeringen och så rätt. Har gjort ett stort självmål själv på denna punkt.

        Så det är dags för bättring. Kan notera att de borgerliga ledarsidorna varit bättre de senaste dagarna att kritisera regeringen än oppositionen. Det är inte bra. Så det finns två sätt att gå tillväga. Antingen med att bli än mer tydlig vad jag vill politiskt eller så bara bascha regeringen. Jag kommer landa på en nivå där jag ska försöka kritisera regeringen, men också då presentera vad jag anser att man måste göra. Inte alltid kanske partiets linje utan min linje. Det kommer mycket bero på hur långt vi är komna med det förnyelse arbete som pågår. Det vill säga om partiet har en aktuell ståndpunkt i frågan. Tror att det kommer finnas på en rad områden men vill även kunna ge min bild som inte alltid stämmer med partiets officiella.

         Visst är det lätt när man brinner och känner en frustation av att ”inget” händer att man slår till. Men som ett litet barn som vill ha uppmärksamhet då de har lösningen på alla problem kan ibland slaget träffa fel. Vet inte om det gjort det med det jag skrivit. Vet att gårdagens postning kring Nordkorea har väckt en del debatt. Men av kommentarerna på bloggen är det flesta mer eller mindre medhållande. En kommentar jag fick per mail var tänkvärd. Risken är att det förtroendekapital som man byggt upp raseras med grova jämförelser. Har funderat på det under förmiddagen och vet inte hur jag har det med förtroendet och om det raseras för detta. Visst är frågan relevant men som det lilla barnet behöver man ibland slå till (bildligt) den man älskar för att väcka den. Så med det vill jag ha sagt att jag kommer fortsätta slå om det kan behövas för att vi som parti ska komma vidare på vägen mot förnyelse och det viktigaste att få tillbaka väljarnas förtroendekapital.

         Idag så inleder Kriskommissionen (KK) sitt arbete på allvar med seminarier på Rönneberga. Tyvärr så kan jag inte närvara utan kommer få följa det per media och via sociala medier. Men det som jag hoppas på är att det kommer förslag som tar ansats i dagens verklighet och gärna med en fot i morgondagen. Det är när vi är där som socialdemokratin är framgångsrik. Det är då vi lever i symbios med väljarna och presenterar lösningar på deras problem som vi vinner val och kan förändra världen. Jag hoppas att de tar del av de material som arbetats fram av Öppna Kriskommissionen. Att vinna val är inget mål för socialdemokratin utan ett medel för att kunna förverkliga våra idéer.

Media: AB, Ex, Ex2, Ex3, DN,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,