20110117

Så fortsätter tappet men...

Det kommer vända. Jag är en obotlig optimist som möjligen fått mig en törn. Men visst ska vi tappa då vi idag brister i politiken. Brister i förtroende och inte driver en oppositionspolitik. Men tiden kommer tala för oss om vi gör rätt och gör någonting...

          Idag så kommer ännu en av dessa undersökningar som får borgerligheten att le och oss sossar att lägga pannan i vek och kanske kommer en tår i ögat. Men så är inte fallet i mitt liv. Jag får bara en kämparkraft som vill leda mig till valseger 2014. Och jag tror det är möjligt och som jag skrev i gårdagens krönika så känner jag av en förändring. Men den kommer inte grattis och det är när vi startar att formulera vår egen agenda som vi kommer börja växa. Enkelt uttryckt, men svårt gjort, så ska vi skita i våra politiska motståndarna och bara vara egon och tänka på oss själva och vår politik. När vi är klara med det så kan vi gå vidare och bjuda in andra och också ta oss till vad den sittande majoriteten ställer till med. Måste dock erkänna att de är bättre vid makten, utifrån ett ekonomiskt perspektiv, än det varit tidigare så att vi 2014 skulle sätta oss vid rodret i en sjunkande båt känns inte så troligt.

       Men när det sedan gäller siffrorna är det av vikt att jag inte står ensam och att alla andra socialdemokrater har givit upp. Vi vet att våra idéer är ledande i Sverige, Europa och världen. Det är inte för inte som borgerliga regeringar ser på den Svenska eller ska vi säga som det är den socialdemokratiska modellen när de ska utveckla landet. Visst finns det brister i modellen som behöver åtgärdas men grunden ligger tydligt kvar. Så med det i minnet så är det bara att börja arbeta vidare på bygget. Ett bygge som aldrig kommer bli klart. Ett bygge som det ständigt kommer ställas nya krav på och så ska det vara. Men det kommer också innebära att vi kanske behöver "kill your darlings".

         Men även på den borgerliga sidan finns problem. Dels har i jätten Gluffgluff som äter upp sina kamrater. Sedan så är det även där en brist på nytänkande som råder även där. Inom moderaterna finns en mättnadskänsla som är farlig för ett politiskt parti. Den tre andra kämpar med dåliga siffror och försöken att finna en plattform som inte redan är inmutat av moderaterna. 


         Noterar som avslutning att vi dock har varit en vinnare på börsen om det nu är en tröst... Visst kan det vara det för som alla vet så kostar det att driva politik och en tom kassakista gör ingen glad eller trygg så visst kan vi glädjas åt det men låt inte det ta överhanden.

Media: Dagens Arena, Ab, SvD, DN, Ex, Ex2, Ex3.
Bloggat: Peter Andersson och Peter Soilander och Thomas Böhlmark på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,