20110613

Är det en höjdare med Stefan Holm?

Jag gillar Stefan Holm och han har vunnit ”På spåret” och nått hopp-guld också. Men kommer en stjärnkavalkad rädda mitt parti? Frågan är om en parad av kändisar löser problemen som socialdemokraterna står inför? Vi ska ha Kristdemokraterna i minne..

        Vi kan idag i media ta del av att Håkan Juholt ”värvar” Stefan Holm för att göra aktiva insatser för socialdemokraterna. Enligt media är Stefan Holm tänkt att leda gruppen som ska ta fram en politik för avskaffandet av barnfattigdomen. Det är bra att Håkan tillsätter en grupp för att komma fram med förslag till det men en fråga som jag lyfter i sammanhanget är var programkommissionen tar vägen och om inte det ligger i den socialdemokratiska grunden att bekämpa utanförskap och just då de slår emot barnen. Finns det en risk att programkommissionens arbetet blir vilande och man istället tillsätter en massa grupper som agerar på egen hand och kommer komma med förslag som kan gå emot varandra. Jag hade hoppats på att programkommissionen varit det samlande kittet mellan dessa grupper.

             Att vi behöver göra politik och att den som vi har behöver dammas av och uppgraderas är nog de flesta socialdemokrater ense om. Att då ta fram en ”kändis” kan vara en väg men jag finner samtidigt en oro att vi ska köpa röster på att knyta kändisar till oss. Vill minas att just Kristdemokraterna gick den vägen och utan att grunda med politiken så är det under fyra procent. Så rådet till partiledningen och Håkan Juholt. Var försiktig med kändisar bara för att de är kändisar. Politiken måste stå i fokus och inte vem som presenterar den.

Media: Ab, Exp, SvD, DN, GP, Barometern, SVT, SR, SR2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,