20110826

Nyinspelat för Afrikans Horn

Idag så kan man ta del av en ny skiva "ringar på vattnet" med en samling artister som i klassisk mening gjort en inspelning för svälten på Afrikans Horn. Många av våra kända artister är det som finns med på plattan. Allt är för att hjälpa Radiohjälpen med sin insamling.

         Det har gjorts förr och med blandade framgångar. Kan hoppas att de lyckas i detta försök. Kan vara något tveksam om låten kommer få en kommersiell framgång på egna ben. Må vara blandningen av artister och syftet som kan få den att fungera. Men egentligen skit samma för det viktiga är insamlingen till Radiohjälpen och de svältande på Afrikans Horn.


         Gruppen, som består av Aleksi ”Aki” Swalow, Amanda Jensen, Daniel Adams-Ray, Jasmine Kara, Jason “Timbuktu” Diakité, Jens Malmlöf, Björn ”Kapten Röd” Nilsson, Linnea Jönsson (Those Dancing Days), Masse Salazar, Mommo, Pauline Kamusewu, Petter Alexis Askergren, Ulises “Stor” Infante, Salla Salazar, Tove Styrke samt instrumentalisterna Björn Json Lind (flöjt) och Malin-My Wall (fiol), kallar sig för Kedjan. 

      Inte ofta som jag reklamar men idag kändes syftet rätt... och ta en tanke och avstå en öl i kväll för att de svältnade barnen ska få lite i magen!
Stöd Radiohjälpens insamling för torkans offer! Du kan rädda människors liv genom att sms:a 50, 100 eller 200 till nr 72 999 för att skänka motsvarande belopp, eller betala till plusgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506. 
Kulturbloggen har skrivit på liknande tema.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,