20111018

Nej Urban Ahlin. Rygg på Carl Bildt är inte bra!

Efter att lyssnat på Urban Ahlin i P1 morgon så känner jag ett tvivel på om han är rätt person. Han tar rygg på Carl Bildt och frågan är inte längre en fråga om pressfriheten. Regeringen med Carl Bildt i spetsen behandlar frågan som vilka svenskar som helst som sitter fängslade runt om i världen. Skäms att socialdemokraterna tar denna rygg.

Den smutsiga bukens världsdel...
         Skulle skriva ett inlägg som kritiserade regeringen med utrikesminister Carl Bildt i spetsen och han agerande kring sin roll i Afrika. Skulle lägga tyngdpunkten på det bristande försvaret av pressfriheten med de två fängslade journalisterna i Etiopien. Men när jag hörde radion så kom allt av sig. Urban Ahlin Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson lägger sig platt och till och med blir en lysande försvarare av utrikesministerns bristande engagemang för de fängslade journalisterna. Jag skrev i somras om att de hanteras som biltjuvar och idag så bekräftas denna bild. 

           Så enkelt vad sysslar Urban Ahlin med som tar rygg på Carl Bildt? Finns det saker som vi inte känner till eller är det så att det finns en feghet? Är det så att man inte längre står i fronten för pressfriheten och synen på att journalister måste kunna ta sig fram och kunna bevaka oroshärdar var de än finns på jorden. Är det så att det finns andra intressen som väger över här och därav man inte vill "störa" relationerna till regimen? Att det finns frågetecken kring Carl Bildts lojalitet är känt men, Urban Ahlin? Enkelt utryckt så håller inte detta. Nu måste de signaleras att det finns andra delar som vi inte känner till för att  bara ta rygg på en ifrågasatt utrikesminister med tveksamma lojaliteter är inte en framgångs väg att gå.

           Nä detta är inte Nystart. Detta är än en gång popcorn om inte det finns fler förklaringar som vi inte får höra Så Urban Ahlin jag upplåter plats här för dig att skriva vad du anser om pressfriheten. För idag så kändes du inte som en försvarare av den och du lade en bild av att de två fängslade journalisterna lika väl kunde vara biltjuvar...

Lyssna här
Lyssna: Svenska journalister inför rätta i Etiopien, debatt

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,