20091214

Mediabilden har svängt åt vänster. Media följer en vinnare...


Oj Mona Sahlin vann så ser rubrikerna ut i flera tidningar och i Aftonbladets omröstning leder Mona stort. Jag ser det som ett trendbrott.Oavsett hur Mona Sahlin gjort i debatter har hon blivit en förlorare.

Är det ämnet som gör Mona till vinnare eller är det att Cristina Husmark Pehrsson var så dålig? Min personliga tolkning är att media vill vara med en vinnare. Kan också tycka att det är taskigt av Statsministern att skicka upp en debattoerfaren minister mot en av Sveriges skickligaste och mest rutinerade debattörer. De senaste undersökningarna gör de RödGröna till regeringspartierna efter valet 2010. Vi har alltid tyckt att vi blivit orättvist behandlade av media. De har inte synat vår politik utan bara hängt upp sig på våra företrädares förehavanden.
Sedan är det så att frågan som nu är på agendan är en klassisk David mot Golliat fråga. Den stora stygga regeringen som slår på de cancersjuka.
Till skillnad mot tidigare så har oppositionen nu tagit bollen och börjat springa mot mål. Jag hävdar att jobbkongressen var vändningen som jag sagt. Det var där vi formulerade vår politik och våra företrädare har nu en grund att stå på när de nu tar debatten på flera plan. Idag så är det Bodström och Jämtin som i SvD ger vår politik för brotten.

Ännu en fråga som ligger oss RödGröna nära är klimatdebatten som nu pågår där Miljöpartiet är outstanding i den frågan. Det vet den borgerliga alliansen och gör därför en del trevare mot dem för att få dem att byta sida. Dock förgäves.

Men trots alla dessa positiva signaler är inte bollen i mål. Det finns ett antal hinder kvar som vi måste ta oss förbi. Det viktigaste är att vi fortsätter presentera vår politik. För om vi ska vinna valet 2010 så ska vi göra det på ett sådant sätt att vi även får förtroendet 2014.

Fler som bloggat
Peter Andersson har varit flitig (som vanligt). Johan Westerholm skrivet om spel mot ett mål. Johan Ulvenlöv pekar på hur avståndet ökar. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Kraxpelax, du har en jobbig stil att hänvisa till din artikel på Newsmill och en massa kommentarer som du ger en efter en. Skulle vara tacksam om du ska fortsätta kommentera på min blogg att du ger kommentarerna här

  SvaraRadera
 2. Jag är ingen Mona-vän, men jag blev imponerad över hur hon debatterade igår. Normalt blir det bara käbbel och negativism, men igår inväntade hon sin tur och kom med sakliga argument.
  Hoppas hon fortsätter i samma stil, så orkar man kanske lyssna på kommande debatter.

  SvaraRadera
 3. Hej Gummifarbror. Det var glädjande att höra och jag kan bara hålla med

  SvaraRadera
 4. "Fniss" Sent ska syndaren vakna...

  - Oj, SD har över 7%, vad gör vi nu?

  - Vi säger att vi ska göra något åt brottsligheten!

  Ett strålande exempel på hur det kan gå till i Sverige idag:

  En hjälte till pappa tar sitt barn i försvar när rektor och skola vänder bort blicken.

  - Aja, baja! Så får man inte göra! Hemfridsbrott! Åtalas!

  Tack för alla dessa dagliga sjuka rubriker - ni i flumvänstern, sossar och batiktanter som fått härja fritt sedan 68. Ni har kört Sverige i botten på snart sagt ALLA plan.

  SvaraRadera
 5. Peter - Jag skulle gärna vilja tro det, men vi har nog olika glasögon på oss! :-)

  SvaraRadera
 6. Jolalus skulle vara kul om du kunde ge lite exempel på på vilka områden vi kört Sverige i botten sedan 60-talet. Vad var bättre innan?

  SvaraRadera