Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110329

Vem är Tommy Waidelich?

Ja det verkar vara den vanligaste frågan när han nu enligt Aftonbladet kommer vara den nya ekonomiska talespersonen. Men vem är han och vad vill han? Ett är säkert att han fanns inte på min lista och frågan är om han fanns på någon annans heller... Jag skriver nu men kan behöva backa senare...

       Vi kan nu ta del av media som presenterar Tommy Waidelich som ny ekonomisk-politisk talesperson. Om Håkan Juholt ansågs vara okänd så är det inget jämfört med Tommy Waidelich är. Vi vet inte var han står i politiken och nu fräst den ekonomiska som ska vara hans agenda den kommande tiden. Sedan verkar media spekulera i att andra har sagt nej men bilden blir att de bara vill ha en bra historia. Enligt Johan Westerholm så är även Sigtunas populära kommunalråd Anders Johansson aktuell att finnas vid hans sida.


      Men som tidigare är det 100 dagar att ge svar på vart ni vill gå. Vart är ni på väg i den ekonomiska politiken. Det behöver inte vara ett dåligt val men jag vet inte vart Tommy Waidelich vill med ekonomin. Är det marknad eller reglerat? EMU eller kronan? Privat eller Offentligt? Ja frågor finns och jag hoppas att vi får svar. Mer än hundra dagar får det inte ta.

         Nu är det klart att det blev Tommy Waidelich. Han blir även gruppledare i Finansutskottet. Lite bakgrund: Budgetutskottet i EU-parlamentet, finansutskottet, EU-nämnden, f.d ordf. S i Sthlms län.

Media: AB, DN, SvD, SvD2, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus