20110329

Vem är Tommy Waidelich?

Ja det verkar vara den vanligaste frågan när han nu enligt Aftonbladet kommer vara den nya ekonomiska talespersonen. Men vem är han och vad vill han? Ett är säkert att han fanns inte på min lista och frågan är om han fanns på någon annans heller... Jag skriver nu men kan behöva backa senare...

       Vi kan nu ta del av media som presenterar Tommy Waidelich som ny ekonomisk-politisk talesperson. Om Håkan Juholt ansågs vara okänd så är det inget jämfört med Tommy Waidelich är. Vi vet inte var han står i politiken och nu fräst den ekonomiska som ska vara hans agenda den kommande tiden. Sedan verkar media spekulera i att andra har sagt nej men bilden blir att de bara vill ha en bra historia. Enligt Johan Westerholm så är även Sigtunas populära kommunalråd Anders Johansson aktuell att finnas vid hans sida.


      Men som tidigare är det 100 dagar att ge svar på vart ni vill gå. Vart är ni på väg i den ekonomiska politiken. Det behöver inte vara ett dåligt val men jag vet inte vart Tommy Waidelich vill med ekonomin. Är det marknad eller reglerat? EMU eller kronan? Privat eller Offentligt? Ja frågor finns och jag hoppas att vi får svar. Mer än hundra dagar får det inte ta.

         Nu är det klart att det blev Tommy Waidelich. Han blir även gruppledare i Finansutskottet. Lite bakgrund: Budgetutskottet i EU-parlamentet, finansutskottet, EU-nämnden, f.d ordf. S i Sthlms län.

Media: AB, DN, SvD, SvD2, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,