20070830

Stora nerdragningar

Idag så har omsorgsnämnden i Vimmerby haft sammanträde och då var underskottet på 3,8 miljoner uppe för diskussion. Det den borgliga majoriteten har svårt att förstå är att ta konsekvenserna av sitt handlande då de är de som sätter budgetramarna. Ingen av de borgliga ledamöterna i nämnden som också sitter i kommunfullmäktige har reserverat sig mot de beslut som majoriteten har tagit utan bifallet dessa. Nu sitter nämnden med detta underskott och vi socialdemokrater anser att det måste kännas i verksamheten att det är en borglig politik som styr i Vimmerby.

Vi vill att tjänstemännen tar fram ett förslag på budget i balans som sedan presenteras för Vimmerbyborna så att de kan ta ställning till vad den borgliga budgetpolitiken leder till.
Det förslag som nu nämnden bestämde sig för var att söka tilläggsanslag på underskottet och om det får avslag i kommunstyrelsen kommer nämnden lägga fram hur neddragningarna kommer slå.

Under hösten måste vi socialdemokrater visa tydligt på de alternativ som finns inom politiken i Vimmerby.
Vi socialdemokrater har under ett antal år lyssnat till verksamheten och brukare och kommit fram till att det behövs mer resurser.

Med dessa ständiga underskott och rykten om kraftiga nedskärningar så får vi en äldre- och handikappomsorg som inte känner trygghet utan bara oro. Idet långa loppet kommer det innebära att vi inte kommer kunna få någon personal till våra äldre och handikappade.
Under nästa vecka ska förvaltningen tillsammans med arbetsutskottet (AU) börja ta fram ett förslag till neddragningspaket. Kommer inte den borgliga majoriteten presentera det för allmänheten kommer jag göra det för nu kan vi inte vara tysta och snälla längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar