20091019

Rasisterna har lämnat gardeoben. Välkommen ut Sverigedemokraterna.

Idag då bekänner Sverigedemokraterna färg i Aftonbladet. De är främlingsfientliga rasister och inget annat.

Expressen skriver att Sd nu har polerat sin yta

Sen kan man diskutera om det är rätt att publicera denna debattartikel. Jag kan nog tycka att det finns en poäng med Jan Helins beslut att publicera debattartiklar men inte ta in annonser. Det förs nu en debatt om det är ett brott att publicera artikeln.

Fler som skriver om detta.
Johan Gustafsson
Peter Andersson
Christina Meltin Westerlund
Eva Hillén Ahlström
Nattis
Karin Bergh
Kulturbloggen samt fler på
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

39 kommentarer:

 1. Vad är det som är rasistiskt i artikeln.

  Jag antar att du lätt kan räkna upp en hel rad exempel på rasism i artikeln och jag förväntar mig också att du gör det.

  http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/october/lognaktig-rubriksattning-i-aftonbladet.html

  SvaraRadera
 2. Dom är inte bara främlingsfientliga rasister! Dom är nazister med! och Pedofiler! och och ... kommunister!!! ..... och mördare!!!! ... och och och .... ANTIFEMINISTER!!! ... förfölj dem!!! död åt alla som vanhedrar den svenska rättigheten att tänka som aftonbladet vill!!!!!

  SvaraRadera
 3. Att inse att invandringen och dess politik är en katastrof är inte rasistiskt, tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Jimmie Åkesson!

  Du börjar nu utmana det svenska akademiska etablissemanget som omfattar alla institutioner i historia och religionsvetenskap samt arabiska, turkiska och persiska språk vid svenska universitet och högskolor där etniska svenskar studerar och lär sig vetenskapligt om Islam.

  Dina fatalt grundlösa påståenden kommer snart att rivas sönder i atomer och offras på de humanistiska vetenskapsakademiernas altare.

  Gör bort dig ännu mer bara så kan vi smula sönder dina argument ännu mer!

  Gustafv

  SvaraRadera
 5. Du har alldeles ratt. Sen behover vi klargora hur det faktiskt ar rasism nar man angriper en folkgrupp med utgangspunkt fran religion.

  Faktum ar att detta ar klassisk rasism. Om vi ser pa ursprunget till Anti-semitismen sa framgar det klart att det var judarnas religion som var grunden. Kristna kallade Judar Kristusmordare osv.vilket snart ledde till pogromer.

  Sa smaningom gled detta religiosa hat over i, vad de flesta idag uppfattar som renodlad rasism ala Hitler, dvs. hat mot en etnisk folkgrupp frikopplat fran religion.

  Hatet mot Muslimer har samma ursprung som hatet mot judarna, ett mycket gammalt religiost hat, och har utvecklats pa samma satt, men ar om mojligt annu giftigare och mer virulent. Det ar ocksa farligare eftersom det inte lika uppenbart ar rasism som hatet mot judarna och darfor sprids mer obehindrat.

  SvaraRadera
 6. Thoralf, det rasistiska i artikeln är för det tonfall som din partiledare har samt att han och förmodligen du drar alla över en kam och inte är det positivt. Vidare så säger Jan Hjärpei Aftonbladet.
  Han drar paralleller till den nazistiska antisemitismen.
  – Det är samma typ av propaganda. Det här har dessutom rasistiska undertoner, eftersom den här retoriken förutsätter att religionstillhörighet är avgörande för hur människor agerar. Det här är helt klart hets mot folkgrupp. Det här är riktigt, riktigt otäckt, säger Jan Hjärpe.

  Sen när det gäller att vara kritisk till invandrarpolitiken är inte rasistiskt. Det har du anonym rätt i. Det finns mycket att göra för att de som kommer ska få ett bättre mottagande.

  SvaraRadera
 7. Tack anonym.

  Det är svårt med er alla anonyma kommentarer då man ska försöka ge ett svar. Om ni Anonym är en och samma person har ni problem med era åsikter.

  Jag tror inte att ni är samma. Så om jag ska fortsätta att släppa fram anonyma så signera dem så de går att skilja åt?

  SvaraRadera
 8. De är bra att SD säger dom det är.

  Såå jag kan ge dem en käftsmäll så fort jag ser dem.

  Natzihycklare.

  SvaraRadera
 9. Hej Peter

  Jag är faktiskt inte nöjd med ditt svar!

  Jag vill att du anger/citerar från artikeln vilka påståenden som du anser vara rasistiska.

  Jag vill inte ha någon annans bedömning utan din egen eftersom du skriver "De är främlingsfientliga rasister och inget annat"

  Det kan inte vara så svårt!

  SvaraRadera
 10. Thoralf, det var inte så snopet att du inte var nöjd med mitt svar. Med den argumentation att ni ( för du står väll bakom vad din ledare skriver?)tar en hel religion och buntar ihop alla muslimer som onda. Ni har på det sättet använt samma argumentation som en herre i Tyskland gjorde på 30-talet.
  Ni gillar inte andra än de som ni sorterat ut som ok. För mig är alla människor lika värda oavsett hudfärg, religion, politik.

  Du kommer nog inte vara nöjd med detta svar heller men det är mitt svar.

  SvaraRadera
 11. Peter Högberg

  Du är fullständigt medveten om att du är ute "cyklar" eftersom du inte klarar av att ge ett enda exempel på vad som är rasistiskt i debattartikeln.

  Du använder enbart samma gamla vanliga floskler istället för att komma med skarpa svar.

  Det är beklämmande av dig som politiker men inte förvånande då du som alla andra lätt faller i floskelretorikens fälla.

  Jag förväntar mig att du kommer med citat från artikeln för att jag skall veta vad det är jag skall bemöta. Tycker du inte att det vore renhårigt av dig?

  SvaraRadera
 12. Thoralf kommer aldrig att erkänna sig som rasist. När det samlade Sverige anser att den debattartikel som helhet osar rasism så kan inte Thoralf ta det utan vill att jag ska peka ut vilket kommatecken det handlar om. Jag skrev att han inte skulle nöjd med mitt svar och jag fick rätt. Nu är det för min del färdigsvarat när det gäller den frågan.

  SvaraRadera
 13. Peter Högberg

  Jag antar att du läst artikeln både framlänges och baklänges för att kunna hitta något som är rasistiskt men inte hittat ett enda citat som du skulle kunna använda dig av utan att väljarna skulle fundera på vad du egentligen menar med rasism.

  Erkänn istället att du gick i floskelretorikens fälla och trodde plint på Aftonbladet och "experternas" bedömning. Uppvakandet lär nog komma även för dig.

  Ta istället och var så ärlig och erkänn att det inte finns något rasistiskt i artikeln om du nu inte kan ge några exempel.

  Artikel är givetvis mycket kritisk mot det mångkulturella samhället och då speciellt mot islam men det är inte detsamma som att vara rasistiskt.

  Men om du hellre vill komma med citat får du gärna göra det, så att jag kan bemöta dig, något mellanting existerar inte när du anklagat mig för att vara rasist.

  SvaraRadera
 14. En liten fråga till Thoralf.
  -Vad anser du vara rasistiskt och främlingsfientligt?
  -Är alla människor lika mycket värda och välkomna i samhället?
  -finns det människor som inte är välkomna till Sverige?
  -Vad anser du om homosexualitet och giftemål?

  SvaraRadera
 15. Peter Högberg

  När du har svarat på det ämne vi avhandlat i dessa kommentarer skall jag svara på dessa frågor.

  Antingen tar du till baka ditt påstående om att jag skulle vara en främlingsfientlig rasist eller lägger du fram dina argument genom att visa vad i denna debattartikel som är rasistiskt.

  Vi tar en sak i taget.

  SvaraRadera
 16. Nä, det är väl bra för er om era politikska motståndare inte får ut sina annonser, det är ju göör bra.

  SvaraRadera
 17. Peter Högberg:
  Thoralf har rätt, det ser rätt illa ut för dig om du inte ens kan svara på det mest fundamentala i ditt påstående.

  Eller läste du inte igenom hela debattartikeln innan du postade denna tråd?

  /John

  SvaraRadera
 18. Jag har i ett antal inlägg förklarat vad jag anser om dagens debattartikel. För min del är det TONEN i HELA artikeln som jag bygger min mening INTE en enskild mening!

  Så jag har svarat kan nu Thoralf vara snäll att svara

  SvaraRadera
 19. Peter Högberg

  Tonen i en artikel kan inte vara rasistisk. Hur tror du JK skulle behandla en anmälan med det som argument. Bättre kan du!

  Du är ju ändå en känd politiker i Vimmerby med många förtroendeuppdrag.

  Men jag skall vara generös och svara på några av dina frågor.

  Finns det människor som inte är välkomna till Sverige? Ja, det finns det. T.ex. grovt kriminella, religösa våldsextremister, grova krigsförbrytare.

  -Vad anser du om homosexualitet och giftemål?
  Att vara homosexuell är var och ens egen sak och inget som jag bryr mig om. Men det är två saker som jag däremot säger nej till när det gäller homosexuella. Homosexuella skall inte få adoptera barn och de skall heller inte vigas i kyrkan. Det är något som går helt emot mina värderingar.

  Nu förväntar jag mig att du svara på min fråga utan fler ursäkter.

  SvaraRadera
 20. -Vad anser du vara rasistiskt och främlingsfientligt?

  SvaraRadera
 21. Peter Högberg

  Din tur att svara!

  Undviker du ännu en gång till att svara så är du den mest bedrövliga socialdemokrat jag "besökt".

  Du får fler svar men inte förrän du svarat eller tagit tillbaka ditt påstående att jag skulle vara en främlingsfientlig rasist.

  SvaraRadera
 22. Peter Högberg.

  SD är varken rasister eller främlingsfientliga.

  Den typen av barnbabbel används av de som saknar argument, de som inte klarar en så enkel sak som att förklara sig.

  "Främlingsfientligt" är ett ord som uppfunnits med det enda syftet att smuskasta och misstänkliggöra svenskar och invandrare som har en viss politisk syn i en av hundra politiska frågor,

  Du har trots flera försök inte lyckats svara på Thoralfs frågor och det är ganska underhållande. Din bristande argumentation påminner om hur en korkad liten myra försöker ge sin in ett salgsmål med elefanter. Ganska meningslöst. Inga argument, inget kunnande och du har inte begripit SD's artikel. Om du fortsätter vägra svara på frågor kan du lika gärna stänga ner din blog.

  Svara på ett par enkla frågor.

  Var alla svenska partier rasister innan 1970- talet då de drev en väldigt begränsad invandringspolitik ungerfär som SD vill ha?

  Du borde kommar ner på jorden, ta T-bana till Rinkeby om du vågar, då kanske du håller med Ken Ring som bor där, en känd invandrare som vill stoppa invandringen.

  Till slut, om jag som invandrare stöder SD är jag fientlig mot mig själv?

  SvaraRadera
 23. Det handlar inte om invandringspolitiken om man är rasist eller inte. Rasismen handlar om människosyn

  SvaraRadera
 24. Peter Högberg

  Du skall inte kalla det vår Astrid Lindgren som du gör. Den "debatt" som vi haft på denna blogg gör det mer berättigat att jag skriver vår Astrid Lindgren.

  Emil i Lönneberga är en av Astrid Lindgrens figurer som var betydligt mer rakryggad och ärlig än du, Peter Högberg.

  Att undvika att svara och förklara vad du menar när du kallar mig och andra Sverigedemokrater för "främlingsfientliga rasister" är inget annat än mycket fegt. När du sedan också vägrar ta tillbaka dina påståenden blir det rent ut sagt minst sagt bedrövligt och ovärdigt en toppolitiker i Astrid Lindgrens Vimmerby.

  Tänk dig för innnan du anklagar en person för något som du inte kan stå för.
  Använd lite sunt bondförnuft!

  SvaraRadera
 25. Peter Högberg,

  Du klara inte av att svara på en enda fråga trots att en 12-åring skulle klara det. Det säger en hel del om dig.

  SvaraRadera
 26. För fan Peter! läs på innan du uttalar dig!

  SvaraRadera
 27. Ja du Högberg, det där var ju knappast lyckat. Om jag är förvånad? Knappast.
  Thoralf har liksom Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna nämligen satt fingret på ett problem väldigt många i Serige känner igen.

  Det är inte ett dugg rasistiskt utan klarsynt!

  P.S Även jag väntar på ett citat från din sida där du kan påvisa motsatsen D.S

  SvaraRadera
 28. Jag har svarat Thoralf. Men han är ej nöjd med svaret och då får det stå för honom själv. Det verkar finnas en slinga att man bara blir nöjd med svaret om det är som man själv vill. Så är inte verkligheten.

  SvaraRadera
 29. "Det handlar inte om invandringspolitiken om man är rasist eller inte..."
  Men Peter, det är ju invandringspolitiken och inte invandrarna som Sd kritiserar och då är dom alltså inte rasister?
  Invandringspolitiken, eller integrationspolitiken, är ju misslyckad. Det har ju t.o.m. partivänner till dig gått ut och sagt offentligt. Har man då inte rätt att kritisera denna om man är Sverigedemokrat?
  Debatten som går nu handlar om islamiseringen av Sverige och inte om muslimerna själva. Läser du inte på innan du kommenterar?

  SvaraRadera
 30. Jag har letat överallt efter rasistiska uttalande men har än så länge bara hittat Tage Erlanders gamla klassiker, som är ungefär så här - vilken lycka att vi är ett homogent folk - vilken rasist han var och/eller- innebär det då att S bakgrund är rasistisk, nazistisk eller vad- kommunister har ni ju redan samarbete med.
  Instämmer i tidigare poster att bloggansvarig borde läsa på. Rasister har ju Aftonbladet anlitat för att göra ner SD, det är ju bevisat - Leif Karlsson, vilket skämt - Hjerpe, säger bara 1989 och vissa radioutsändnngar som han försvarade. Läs Per Ahlmark om detta

  SvaraRadera
 31. Men herregud,om det enda "rasistiska" du kan hitta i Jimmy Åkessons artikel är ett *tonfall*, så borde du väl inse att du har rätt dåligt på fötterna.
  Hur låter eller ser ett rasistiskt tonfall ut?

  SvaraRadera
 32. Peter Högberg be nu om ursäkt till Thoralf för du har gjort helt fel så är det bara. Läs noga vad du har skrivit och gå sedan in på wikipedia eller annan liknande sida och se vad det står om rasism. Jag är S väljare men kan se när folk har fel. Du har gjort fel och resonerar barnsligt gentemot Thoralf som dock endast vill ha ett korrekt svar, något du inte verkar klara av. Jag har även läst Sd partiledarens debattinlägg och det är faktiskt inget värre än vad vi diskuterar på min arbetsplats.

  Mvh Anki Olsson

  SvaraRadera
 33. Är muslimer och islam en ras? Hur skulle det annars kunna vara rasism?
  Zimona

  SvaraRadera
 34. Peter; Att vara korkad är helt ok men du behöver ju inte överdriva.

  /Magnus S.

  SvaraRadera
 35. Muslimer är ingen ras så hur kan det då vara rasistiskt? Vilken ras tillhör Leffe Karlsson (Kielan) eller Raffe Wadman (Usama El Swede)? Den senare har faktiskt varit nazist på riktigt en gång i tiden och var inblandad i mordet på John Hron.

  Fobi betyder obefogad rädsla. Det finns inget som helst obefogat i att vara rädd för islam. Det finns otaliga videor på nätet som indikerar detta, allt från huvudavskärningar, handamputationer, steningar, människor som bränns levande och andra vidrigheter. Sedan har vi marschen i London den 30 oktober arrangerad av Islam4UK som kräver sharia - hela paketet!! Hur länge dröjer det tills Aldebe m fl bildar Islam4SE och kräver sharia åt svenskarna - hela paketet? Kommer ni islam-kramare ens vakna upp då?

  SvaraRadera
 36. Den trängda anpassnings- och PK-politikerns sätt att argumentera tillåter honom sällan att erkänna misstag och be om ursäkt. Du som är en modig man som står för sina åsikter, bör dock inte ha några problem i den vägen. Jag tycker alltså att du ska be Thoralf om ursäkt. Alternativt bör du förklara vad ett rasistiskt "tonfall" är för något och varför du tycker dig höra ett sådant i Jimmy Åkessons artikel. Om du inte gör någotdera, ska du inte beklaga dig om folk får svårt att känna förtroende för dig.
  Mvh
  Dag Andersson

  SvaraRadera
 37. Rasisterna har lämnat gardeoben skriver du och sen framkommer det att du inte vet vad du själv skriver och inte ens ksn svara på en ställd fråga ! utan börjar svammla om tonfall.
  Gör alla en tjäns och kliv in i din egen gardeob
  och kom ut när du vet vad du själv skriver.

  Robban

  SvaraRadera
 38. Micael Foghagen22 oktober 2009 20:41

  Din tystnad Peter tolkar jag som att du har fått dig en funderare.

  SvaraRadera
 39. Nu när JK sagt sitt så väntar jag med spänning på ditt svar Peter ! eller kan du lagen bättre än JK ? och tror du kan vräka ur dig vad som helst och komma undan? men ta det som en riktig karl nu och be alla inblandade om ursäkt för ditt klavertramp.

  Robban

  SvaraRadera