20080515

Stackars Littorin eller var det mer synd om de arbetslösa

I DN kan man läsa att Littorin drunknar i frågor. Är det så konstigt när han är ansvarigt statsråd för de stora försämringar som regeringen gjort för de arbetslösa och mot fackföreningsrörelsen. Ja även mot de som arbetar har han varit ansvarig för försämringar. Frågan är om den karl gjort något bra överhuvudtaget. När oppositionen ny vill ställa ansvarigt statsråd till svars så börjar han prata om att de driver kampanj.
Om nu den moderat ledda regeringen är så säker på sin politik så vore det väll inga problem att svara på de frågor som ställs. Det är när man är osäker som det brukar bli svårt att svara på frågor. Men så är väll inte fallet här?

Littorin förkroppsligar bilden av de "nya moderaterna" klia på hakan sen dräm till med klassisk nyliberal politik som slår på de som redan ligger

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Rösta på mig

4 kommentarer:

 1. Illa dold skadeglädje och utebliven glädje över att vi har den lägsta arbetslösheten i mannaminne...

  Vad är du för en populistisk sosse egentligen? Du slår ju dessutom på Littorin, som redan ligger.

  Pinsamt.

  SvaraRadera
 2. Han må ligga ner men det beror på att han lagt sig ner själv inte att någon sparkat omkull honom.
  Arbetslösheten må vara låg i vissa grupper, men den växer i gruppen ungdomar.
  Sen när det gäller att arbetslösheten minskar så kommer det sig av beslut som är fattade för flera år sen då det tar tid för politiska beslut att göra avtryck. Det som givit avtryck är nystartsjobben där en stor del fortsätter vara arbetslösa

  SvaraRadera
 3. Sven Otto Littorin15 maj 2008 13:45

  Socialdemokraterna försöker nu måla upp en bild att jag duckar i debatter, att jag inte ställer upp på att möta oppositionen. Det är en grovt felaktig bild.

  Sedan tillträdet 6 oktober 2006 har jag ställt upp på snart 4 000 intervjuer och mediekommentarer och stått i riksdagens talarstol i mer än 60 timmar i 178 interpellationsdebatter - i många fall exakt likalydande frågor med bara veckor emellan.

  De senaste två åren har jag fått fler interpellationer än något annat statsråd under de senaste sex åren. Jag har också ställt upp i nästan alla ärendedebatter i mina frågor, i samtliga aktuella och särskilda debatter och i alla budgetdebatter i mina frågor riksdagen.

  Riksdagens kontrollmakt är grundlagsskyddad och en väsentlig och omistlig del av det svenska politiska systemet. Jag gillar dessutom debatterna; det ger mig ypperliga tillfällen att kontrastera Alliansens lyckade jobbpolitik mot socialdemokraternas frustration över att ha förlorat makten och deras obefintliga jobbstrategi.

  Men för socialdemokraterna räcker inte det. Jag ska därtill ställa upp i alla mediedebatter som de kräver att jag ska ställa upp i. Jag gör gärna det ? i den mån det är förenligt med mitt arbete och livet i övrigt. Har inte jag haft möjlighet, har andra alliansföreträdare ställt upp i mitt ställe; riksdagsledamöter och andra statsråd.

  Vad är det som är fel på att ha politiska debatter i Sveriges Riksdag? Vad är det som gör att de nära 4 000 minuter jag hittills mött oppositionen i debatter i riksdagen inte duger?

  Genom sin interpellationskampanj mot mig undergräver socialdemokraterna både interpellationsinstrumentets viktiga funktion som del av riksdagens kontrollmakt liksom riksdagens ställning som primärforum för politiska debatter i det svenska samhället.

  Sven Otto Littorin
  arbetsmarknadsminister

  SvaraRadera
 4. Vänta nu. Totto säger sig inte ha tid att utföra sitt jobb eftersom han måste svara på interpellationer från oppositionen (vilket i och för sig är en del av sitt jobb), men han tycker sig ha tid att surfa runt och kommentera på bloggar på arbetstid? Hur gärna vill du gå på din sons fotbollsträning egentligen?

  Men om sanningen ska fram så är det väl snarast osannolikt att det är Totto själv som kommenterar, utan den uppgiften har snarast givits en person på Regeringskansliet. Skönt att se att våra skattepengar används väl. Kan inte den tjänstemannen ta över Tottos jobb helt, så har han tid att gå på hur mycket fotboll han vill?

  SvaraRadera