20090128

Lite blandat från, teori till skräck

Har idag haft gruppmöte med landstingets majoritets grupp. Vi fick en genomgång kring det aktuella ekonomiska läget. Det ser inte ljust ut.

Vi spekulerade om regeringen kommer att ge vika och ge extra stöd kommuner och landsting. En majoritet var tveksamma. Det alla var ense om var att om det mot allförmodan skulle komma några pengar så kommer det vara för lite. En höjning på 5miljarder kronor skulle ge landstinget ca 40 miljoner kronor. Det skulle behövas minst 5 miljarder till, helt enligt vad SKL och socialdemokraterna lagt fram.

Noterar också att regeringen fått lite hjärnsläpp kring regionfrågan. Nu får ett par regioner gå vidare medan de norrlandsregioner som lämnat en ansökan får stå kvar med mössan i handen. Undrar hur de tänkt,om det tänkt.

Annars ser jag att det pågår en livlig debatt kring om sverigedemokraterna ska ta kristdemokraternas roll i regeringen. Det är skrämmande att inte Fredrik Reinfeldt tydligt tar avstånd på samma sätt som Mona gjort. Läs fler inlägg hos bland annat Magnus Ljungqvist

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar