20091031

Blogging Mona på besök


Mona Sahlin kommer på ett besök till vår NetRoots hörna och ger en bild av en del aktuella frågor.
De frågor som var uppe var bland annat. Företagande, integritets, bloggosfären mm

Mona berättade att hon försökte följa våra bloggar och använde dem till att stämma av hur politiken tolkas. Genom att bloggandet är så snabbt så kan man använda det som en temperaturmätare av politiken. På en fråga om vi progressiva bloggare kan vara en motvikt till den borgerliga mediadominansen var svaret tydligt. JA. Mona lyfte frågan hur länge sociala medier ska vara "nya medier".

Småföretagarna våra hjältar har Mona myntat och menar att för tio år sen hade hon blivit utesluten. Nu har vi beslutat att vi är småföretagarnas parti. Vem kunde tro att Stig Malm skulle stå i talarstolen och slåss för göretagarns vllkor. Det är en ny socialdemokrati på detta område som sett sitt ljus. Jag konstaterar att en lång resa har börjat.

När et gäller den facklig/politiska samverkan ser Mona att en stor del hänger på fackföreningsrörelsen. Det hon menar är att vi har tappat organisationen på arbetsplatsen och den frågan äger facket. Vi måste återuppbygga den lokala gräsrotsrörelsen.
När partistyrelsen efter kongressen ska utse en biträdande partisekreterare kommer den komma från LO. Ett mycket glädjande besked.

När Mona Sahlin blir statsminister lovade hon att be om ursäkt för de vanvårdade. Det finns fler länder som gjort det och nu ställer sig Mona i raden. Frågan är vad Reinfeldt gör?

Andra som fanns kring Mona var bland annat
Björn Fridén
Alexandra
Peter Andersson
Kommunalbloggen
Johan Westerholm
s-buzz
Eva-Lena
Jonas Morian
Anne Skåner
Hartman

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar