Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100304

Lön är alltid lön även när man blir gammal!

För att fortsätta mina tankar om våra äldre så kom jag på mig med att inte kommenterat den överenskommelse som vi RödGröna gjort gällande den straffbeskattning på våra äldre som den nuvarande  moderatledda regeringen sysslar med. 

Det är tydligt att  den nuvarande regeringen är bidragsblind och ser de mesta som bidrag. Ett tydligt exempel är pensionerna om de inte ser för vad det är, nämligen uppskjuten lön. Genom olika överenskommelser har vi löntagare bestämt att vi sparar en del av vårt löneutrymme för att kunna använda det när vi går i pension. Mer komplicerat än så är det inte. Sedan kan man föra diskussioner om hur vi under resan ska förvara pengarna, det vill säga vilket pensionssystem som är bäst.  Men grunden är ändå alltid densamma. Pension är uppskjuten lön och ska beskattas som det och inget annat!

Så för att ge våra äldre en möjlighet att inhandla en god öl så behövs ett skifte till Röd Grönt.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar