20110304

Så kom ännu ett namn. Han heter Håkan

Sitter och lyssnar på Håkan Juholt den senaste kandidaten i medias rapportering. Jag vet inte om det stämmer. Lyssnar vi hundratalet socialdemokrater i Kalmar län på nästa partiledare? Än är han bara min distriktsordförande, men vad är han om tre veckor?

        Vi kan ta del av hur media åter för fram nya namn som vi medlemmar inte vet har teckning. Håkan Juholt är bra och stämmer uppgifterna så har han mitt stöd. Det är inte bara för jag känner honom utan han är en folkrörelse själ och var först med att följa Mona Sahlin och säga att hela partistyrelsen måste prövas av extra kongressen in Mars. Vet inte var han står idag men han har visat att han har en åsikt. Det har han min respekt för.

        Idag står han och pratar om sitt honörsord social-demokrati. Håkan Juholt brinner för att utjämna orättvisorna i samhället att kämpa för ett jämlikt samhälle. De som hört honom tala är inte oberörda och jag känner att det är nog det vi kan behöva. En eldare med ideologiskt väl förankrat budskap. Han påpekar att stödja demokratikampen i Nordafrika är tillväxt. Att vi kommer få vinster av en demokratisering av norra Afrika och mellanöstern.

           -Vi ska vårda vårt parti och utveckla vårt parti säger Håkan Juholt och bygger här en tanke om att åter bygga nätverken på våra arbetsplatser. Han visar på att vi åter måste bli partiet som var närvarande ute i samhället. Han har rätt och ska vi klara det så måste öppenheten börja internt. När han öppnar upp på frågor säger han att vi är en busig rörelse.

          Håkan eldar på och kollar vi juryn, som lyssnar, så har vi en vinnare. Har socialdemokraterna funnit sin Idol-vinnare?

Media: Ab.
Bloggat: Johan Westerholm och Martin Moberg och Leine Johansson och Peter Andersson och Thomas Böhlmark och Tokmoderaten på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,