20120628

För lite meckande på regeringskansliet...


Det verkar inte meckas
så mycket i regeringskansliet...

Vacuum är det som råder. Ok för oppositionen (kanske inte så roligt men ok) men banne mig inte för de som för sig att styra skutan. Det finns en, kan man kalla det trötthet? Tror inte det är rätt ord för då har man ändå något att leverera när man piggnar till och det verkar inte regeringspartierna göra, varken piggna till eller leverera och då främst moderaterna som ska vara den främsta företrädaren för borgerlig utveckling.

          Anders Borgs särintresse, Svenskt näringsliv är sura på regeringen och den feta katten som chefsekonomen Stefan Fölster liknar Sverige vid. Att det finns en ide tomhet börjar bli allt mer uppenbart för de som följer den politiska utvecklingen eller just bristen på utveckling. Men det som gör frågan mer intressant är att Socialdemokraterna fått en ledare som är skolad i näringslivet, om så må vara den fackliga delen, men kan företagens villkor och har känningar ute på fältet som kan sondera terrängen.

         Bilden är den att detta inte är så välkommet av moderaterna då de på allvar känner sig hotade och samtidigt som Socialdemokraterna nu besitter kunskap så mullrar Svenskt näringsliv gentemot den stillasittande regeringen som säger att de lyssnar… Bra så men sedan då? Min teori är att de kommer vänta ut Socialdemokraterna och snabbt sno detta. Glatt säga att de kom på det själva i någon av alla dessa arbetsgrupper som de är så malliga över.

          Noterar att den moderata partisekreteraren Kent Persson (Verkar slutat blogga och bara läger upp nyhetsbreven...)gör vad han kan... "Även om vädret har varit lite ostadigt på sina håll har våren äntligen övergått i sommar. När vi summerar de senaste månadernas arbete kan vi konstatera att det varit en mycket intensiv period, särskilt när det gäller vår politiska idéutveckling." Men vill ni följa dem på webben är det talande... Likt det politiska vacuumet så är det lika tomt på hemsidan...


Media: SvD, Ab, Ab2. Ab ledarbloggen.
Bloggat: Martin Moberg och Thomas Böhlmark på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politikpersonligtkulturVimmerby