Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20130419

Regler är bra! även för #PeakPartners

Strejken i Fränsta pågår fortfarande. Peak Partners ger sig inte och med en tjurighet som inte är passlig på svensk arbetsmarknad har de höjt röster för att hellre lägga ner än att följa de gängse reglerna. Unionen fortsätter driva på om att företaget ska ta tills sig gällande regler stavat kollektivavtal.

Igår så gicInvestors vd, Börje Ekholm ut och stödde Socialdemokraternas beslut på kongressen om ordning och reda i välfärden. Detsamma gäller i det privata näringslivet. Man vill ha spelregler som alla spelare följer. Allt för att man ska kunna konkurrera på samma villkor. Men det finns fortfarande dinosaurer på svensk arbetsmarknad. De som tror att brukspatronen fortfarande lever. 

Peak Partners kommer upptäcka att de utan regler kommer bli överkörda. Tror att de gärna ser till att de har regler och avtal med de företag som de gör affärer med. Inte tolererar de ett slappt handlag som inte säger något

Strejk i fokus from Unionen on Vimeo.

Media mm: Martin Moberg, Ab, Ab2, SvD
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om 
blog comments powered by Disqus