20090317

Lite kring kvällens debatt...

Har hunnit smälta debatten lite och kan konstatera att Mona vann på poäng i en relativt tråkig debatt.Inget ämne han bli klart. En tydlig bild var att Fredrik Reinfeldt inte ville diskutera jobben. Så kan det bli för det nya arbetar partiet...

Det som stod klart var att Mona ville prata om jobben och hur de slår mot den enskilda människan medan Reinfeldt svepte över allt utan att sätta ner foten i någon tydlighet. Ursäkta han satte ner foten när det gäller mer resurser till kommuner och landsting (ni vet det där särintresset). Det blir inga pengar. Här verkar det finnas en spricka inom regeringen. Finansministern var öppen för mer resurser till kommuner och landsting förra veckan. Vilken linje är det som gäller?

Mona förde fram klassisk socialdemokratisk krispolitik som gjort Sverige så framgångsrikt. Att satsa på investeringar i ny teknik under en lågkonjunktur är en klockren politik. Det gör att människor kan behålla jobben och slipper bli arbetslösa. Det är också en bra besparing från statens sida. Regeringen vill inte satsa utan låta folk bli arbetslösa med dålig ersättning för att sen inte göra något.

Mona Sahlin var också tydlig med att pensionärerna måste kompenseras med lägre skatter så att de ska få samma nivå som en som arbetar. Igår på Arbetarkommuns årsmöte sa representanter för PRO att en som fick en pension på 8000 fick en skatt som var 413 kronor mer än en som har arbete.

Det är många sm skriver om debatten ska ge er lite länkar: Erik Laakso har på uppdrag av Aftonbladet direkt bloggat. Andra är Johan sjölander ,Fredrik Pettersson, Monica Green, Anna Wikström, Eva-Britt Dahlström plus en massa till...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

 1. I opposition har S en roll att "klaga" på Alliansens politik.
  Det är helt normalt.
  Men vad S missar är att samtidigt säga vilka alternativa förslag man har.
  Mona S har sagt att det kommer i god tid innan valet 2010.
  Det är för sent.

  SvaraRadera