20090327

Vi har idéer som kan ta Sverige ur krisen.

Kan bara konstatera att jag gillar dagens debattartikel i DN. Vi vill och kan om vi får makten.

Nu levererar vi idéer för att klara Sverige ur krisen. Fortfarande inget från den moderatledda regeringen.

Vi har en politik för jobb och välfärd. Det har inte den moderatledda regeringen. Finansminister Anders Borg till och med erkänner det.

Fler som skriver om detta ämne är: Johan Sjölander, Mikael Westin, Jonas Morian, Röda Berget, Ola Möller

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

 1. Att föreslå skattehöjningar för att lösa en ekonomisk kris är inte en idé. Om det är något alls så är det en uppvisning av brist på idéer och respektlöshet mot sina väljare när man drar till med något så här populistiskt.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med i princip. Förslaget backar upp offentligt genererad sysselsättning utan att belasta statsfinansen medan undanträngd privat genererad sysselsättning får bedömas minimal med hänsyn till rådande läge med skyhög sparbenägenmhet. Fråga Thomas Östros, fråga Anders Borg! De är sakkuniga, och det är jag med.

  Det socialdemokratiska initiativet är i princip utmärkt, men det handlar om kaffepengar, och något annat är heller inte politiskt möjligt, varför det hela saknar större intresse. Desto löjligare det formliga RAMASKRI som utbryter i bloggsfärens alltför bortskämda oduglingskonkarong av nyliberalt sinnade slaskmeloner. Därmed avslöjar dessa sig själva i all sin småttighet, och vi får hoppas att Maktens Toppar härav drar relevanta slutsatser. Det är nämligen inte bra för vare sig samhället eller bolagen att dylikt jidder får skrika sin vilja igenom.

  Hårda ord på plats; här må samhällsfara avvärjas.

  Alliansen gör maktpolitiskt klokt att ge elastiskt vika. Ty vad har skattekverulanterna för alternativ? De lägger slokörat sin röst på (m) i nästa val; i gengäld kan den slipade kampmänniskan Reinfeldt fröjda sig åt att tillfoga stackars Mona Sahlin ytterligare en präktig tugga i form av tappat väljarstöd.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera