20091013

Tisdagssoppa till Vanligt folk

Idag är det en samling tyckande som jag släpper ifrån mig utan någon som helst vetenskaplig grund. Hos en del skulle de kallas religion, jag kallar det åsikter.

DAGENS CITAT

Om vi sk börja med ett talande citat från den stora morgontidningen en bit ut på högerflaken.
- Det är en elit som bekräftar sig själv genom att lägga andras liv tillrätta och förstöra det offentliga samtalet med nonsens och kommissariefasoner, sade han.

Nä det är inte en recension av kristdemokraterna utan det är Göran Hägglund som åter ger sig på den så kallade kultureliten.
Har inte den karl missat nått? Är det inte politikers arbete att göra förändringar i folks vardag. Skolan, arbetet, boende, sjukvård, vägar och värderingar. Citatet ovan slår direkt mot honom. När ska du tänka innan du uttalar dig.

-Moderat classic

En politiker som man däremot kan lita på är allas favorit moderat Anders Björck. Det är skönt med en moderat som säger vad han tycker och är ärlig i sn politik till skillnad mot hans "nya" partiledning. I Expressen kallar han sig -Moderat classic.

BODSTRÖM
Sen dagens Bodström. Kan konstatera att fler nu börjar, som jag efterlyst, samtala om riksdagens utformning.

BIDRAGSREGERINGEN

När det gäller den moderatledda regeringens engångsbidrag till kommunerna nästa år så visar det sig nu att de går vidare till bidrag... De kommer användas för att täcka de ökade socialbidragskostnaderna som kommunerna får till följd av regeringens brist på jobbpolitik.
Moderaterna gick till val på minskade bidrag. Nu ökar bidragen kors och tvärs och nya införs... Konsekvent politik?

NY LAGUPPSTÄLLNING

Efter förra valförlusten så har socialdemokraterna set över sitt lagbygge och det börjar växa fram en spännande ledning som kommer ge oss en bra valseger 2010. Jag kan konstatera att det är folk med stabil politisk erfarenhet som också har varit ute på andra uppdrag.

Andra som bloggar kring dessa ämnen finner ni på
Progressiva bloggare på NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar