20091108

Allianslögner sker även lokalt


Idag så publicerar Alliansfritt Sverige 5 stora lögner som den moderatledda regeringen har stått för de senaste månaderna. För att fånga upp bollen som jag fått så kan jag även på det lokala planet se vad som sker.

Lögn nummer ett.
I Vimmerby har den Centerledda alliansen beslutat om att bolagisera VA och avfall. Så kan man göra. Inget i sak att säga om det. Nu kommer lögnen, som är i flera delar.
  1. Vi måste göra det för att finansiera gymnasiet... (Har byggts om för 110 miljoner)
  2. Vi måste göra det för att samla all avgiftsfinansierad verksamhet... ( Det sköts redan idag genom avtal)
  3. Vi måste göra det för att kunna ta hand om biogasen... ( Säljs redan idag till energibolaget.)
Den externa konsulten och den samlade fackföreningsrörelsen sa att huvudargumentet mot en bolagisering var att det inte fanns något syfte

Som nummer två i lokala lögner har vi den om skatten.
Den samlade alliansen i Vimmerby höjde skatten för att senast 2010 sänka den... Idag finns inga förslag om att sänka den. Den andra lögnen i det här var argumentet var till vad man ska ha pengarna till. Alla alliansledare stod i talarstolen och försäkrade att det inte behövdes några pengar till verksamheterna och att alla pengar skulle gå till amorteringar på våra lån... Idag är låneskulden bra mycket högre.

Lögn nummer tre. Lögnen för sig själv
Sedan kan jag konstatera att Vimmerby kommun, som varit borgerligt styrt sen kommunsammanslagningen på 70-talet, inte har privatiserat något. Ja lite finns men inte i den utsträckning som de vill. Orsak. Socialdemokraterna. Allt är vårt fel. Här finns lögnen i att de ljuger för sig själva då de inte har kapacitet att driva igenom sin egen politik utan vår hjälp.

En dag till utan jobbpolitik från den Moderatledda regeringen.

Fler som har följt upp med Alliansens lögner är:
Peter Andersson
Johan Westerholm
s-buzz
Eva-Lena Jansson
Samt progressiva bloggare på NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar