20091213

Steg ett: En lektion i ödmjukhet, till regeringen


Ikvällens Agenda så mötes Mona Sahlin och Cristina Husmark-Pehrsson. Det blir en klassisk debatt enligt den senaste tidens agenda. Enligt den moderatledda regeringen är allt Socialdemokraternas fel. Det blir bara historia om Husmark-Pehrsson får bestämma ingen framtid.

Det blir en märklig historia det här med sjukförsäkringen. När det ska debatteras i riksdagen eller Agenda så blir det två debatter om samma sak men ändå inte... När ska den nu sittande regeringen ta ansvar för de fel som framkommer i den nya lagstiftningen. Det är den sittande regeringen som är ansvariga för de lagar och regler som beslutats sedan maktskiftet efter valet 2006. Det går inte att skylla på brister i den förra Socialdemokratiska regeringen. Första halvåret kan man skylla på de tidigare makthavarna men det gäller inte efter snart 3,5 år. Är det en taktik eller är det ovanan av att faktiskt äga frågorna? Båda alternativen är lika skrämmande.


Ser sedan att ett antal bloggvänner uppmärksammat att statsministern, Fredrik Reinfeldt smiter undan sitt ansvar och skickar fram ministrar som får ta smällarna medan det går bra att dyka upp när det är positiva nyheter på gång. Ser även den trenden på lokal nivå. I en moderatledda grannkommunen har jag inte sett det moderata kommunalrådet vi ett enda tråkigt beslut utan han finns bara med när ett ska invigas och klippas band...

Slutligen så kommer frågan om sjukförsäkringsfrågan kommer leva till valet eller inte och det är helt avgörande på hur regeringen klarar av att hantera frågan. Steg ett, en lektion i ödmjukhet. Steg två, erkänna ens fel och brister. Steg tre, våga göra om göra rätt. Steg fyra, våga be om hjälp.

Som avslutning ett citat från kvällens Agenda. Mona Sahlin sa mycket klokt
-Styrkan i varje samhälle mäts i hur man ställer upp för de svaga.
Media
Aftonbladet, SvD 1 och 2

Fler om
Peter Andersson om smitaren Reinfeldt. Krassman följer på och det gör även Johan Westerholm som gör en bra bloggning. Det visar sig att Krassman även gör en om Agenda Och Peter A är på. Alliansfritt Sverige har också hängt på i debatten. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar