20100108

SAAB går i graven eller finns det ett strå kvar?


Nu går en svensk epok i graven. Vad har regeringen gjort och vad kommer den att göra? Samtidigt så finns det rätt att rikta kritik mot GMs handhavande av affären.


Nu kom beskedet som vi alla väntat på men inte velat få. GM har enligt IF Metall utesett en likvidator. Regeringen har inte gjort tillräckligt innan och nu är det bara hoppas att de inte sitter och sover utan att de agerar kraftfullt. Det behövs ett antal åtgärder för att klara omställningen för Trollhättan och alla de anställda.

Samtidigt så riktar IF Metall skarpå kritik mot GMs agerande. Samtidigt som man nu sätter igång med nedläggning så finns det en springa i dörren som är öppen för affär. Stefan Löfven är kritisk till detta dubbla spel.
"Det är oansvarigt av GM att i det här läget agera i två olika riktningar, både mot försäljning och mot avveckling", skriver IF Metalls ordförande, Stefan Löfven, i ett pressmeddelande.
"Det är obegripligt och oansvarigt att göra detta nu när man inte ens har hunnit granska de seriösa bud som faktiskt finns på Saab. Agerandet från GM:s sida stämmer inte överens med de signaler vi nyligen fått från företaget om att man verkligen vill sälja Saab och seriöst ska överväga de bud som kommit in" skriver han vidare.
Det vi nu får hoppas på ärt att GM antar ett bud, men enligt mig är chansen minimal.  Hoppas jag har fel.

Claes Krantz har också skrivit om detta. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar