20100206

Skattesänkarvapnet tar nu sikte på kvinnorna. Huka er

Skulle hålla fingrarna borta men jag blir så trött. Nu ska Moderaterna jaga kvinnor. Vapnet? sänkt skatt så klart. Hur det ska betalas? Troligen med nedskärningar i välfärden, det vill säga mer arbetslösa kvinnor.

På ett par veckor så har han lovar högre löner till kvinnorna i välfärden, sänkt skatt till pensionärerna, ensamstående kvinnor, kvinnor, TCO-grupper. Visst börjar det likna desperat valrörelse. När sedan de olika grupperna ska få sin del så sviktar svaret. Under nästa mandatperiod, när vi kan finansiera det.En sak är klar att när Fredrik Reinfeldt kompisar och jag fick sänkt skatt behövdes det inte finansieras utan det var bara att låna. Om jag får tipsa när det gäller välfärdens kvinnor så var det en som sa till mig att hon vill inte ha sänkt skatt, utan en jobbarkompis till.


Tokmoderaten undrar om kvinnor kan? Alliansfritt Sverige ser bara skattesänkningar. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Nu råkar ju kvinnor vara en låglönegrupp som är klart missgynnad jämfört med sina testosteronstinna kolleger.

  Regeringen har levererat mer pengar i plånboken till arbetare oavsett kön.

  Nu vill man prioritera pensionärer och kvinnor (låglöneyrken) i nästa steg (när man har ramar för det). Jag förstår inte alls kritiken.
  Det är ju klara besked.

  Vad har ni att komma med, berätta det istället ? Att klanka ner på motståndaren utan att ge egna klara riktlinjer för sin egen politik är ju bara att käbbla politiskt.

  SvaraRadera
 2. Jonny, problemet är att de senaste veckorna har Statsministern och de andra ministarna lovat guld och gröna skogar till snart alla. Sedan tror jag inte att det är möjligt att sänka skatten för alla och bibehålla kvaliten inom välfärden DEt är problemet. Och där kommer svaret att vi vill sänka skatten på pensioner och satsa på att upprätthålla kvaliten i välfärden.

  SvaraRadera
 3. Men vi har ju även framgent bland världens högsta skattetryck. Varför räcker inte skatterna i Sverige. Vad gör vi fel i det här landet ?

  Du lovar guld och gröna skogar med högre skatter. VI ÄR REDAN DÄR I TOPPEN !

  Lite fakta :
  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetryck-i-Sverige-och-internationellt/

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skattetryck/Beskattning-av-foretagare-i-Sverige-och-EU/

  SvaraRadera
 4. Jonny. Sverige är Humlan som flyger trots att alla säger att det inte går...

  SvaraRadera
 5. Snarare är svenska arbetare bina som arbetar, sliter och samlar honung och socialdemokraterna vill vara bikupeägare och sno all honung och ge arbetarbina lite förtunnad sockerlösning att livnära sig på istället, bara precis så de orkar jobba vidare ...

  SvaraRadera