20100415

Regeringens dolda agenda. Det kommer mera....

Inget nytt i vårproppen och det finns orsaker. Orsakerna är allvarliga av flera skäl. Regeringen styr Sverige på sitt egna lilla sätt. 

        Nu när regeringen presenterar vårpropositionen kan man konstatera att nyheterna är få och satsningar är svaga med tanke på att det är valår. Av tradition så fläskar regeringar på när det är valår, men inte här. Anledningen kan bara vara två saker. Antingen så är ekonomin mycket sämre än vad som redovisas eller, som jag tror, kommer det mera.
        Anders Borg flaggade redan när han meddelande att kommuner och landstingen inte får behålla statsbidragsökningen att det kan bli tillskott som presenteras under september ( troligen innan 19 sept). Med tanke på hur ren vårproppen är på förslag som ska lyfta Sverige. Inga krafttag för sysselsättningen, inga krafttag för nya innovationer, inga krafttag för att klara välfärden och se till att vi tryggar kvalitén.
        Men jag tror det handlar om en väl medveten val strategi från Alliansen. Det kommer komma en Höstpropp i augusti-september med satsningar på jobben, välfärden och möjlig lite mer infrastruktur. Det är inte rent spel men när det gäller budgetarbetet så har regeringen redan sina egna spelregler.
         Så slutligen kan jag konstatera att vi nu inte fick en valbudget utan att den kommer i höst i god tid innan den 19 september. Åter så bryter regeringen de överenskommelser som finns hur vi arbetar med rikets budget. Mer kommer under dagen.

Media: AB, Expressen, SvD, DN. DN,
Andra som under dagen kommer kommentera Vårproppen finner ni här: Johan U och Johan W och Peter A och Peter J och Alexandra och Marika och Ulrika och Martin och Kent och Mary och Fredrik och Alliansfritt Sverige med sina snabba iakttagelser. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,