20100621

C= Centern och kol

Jippi mer kol. Kanon för miljön. Leve vårt nya miljöparti, Centern. Bra styre!!

     Noterar att Vattenfall ska utöka sin satsning på kol i Tyskland. Med det beslutet och det tidigare om kärnkraften så känns Centerns profilering som miljöparti gjutet. En stilla fråga. Vem är er spinndoctor? Ni borde kanske sondera marknaden effter en ny eller kolla med era gamla medlemmar vad som är bra för klimatet och miljön... För det måste väll även Centern begripa att kol och olja är gårdagens energi och inte morgondagens.

      Vidare så vill alliansen lagra koldioxid i marken. Flera anser att det finns en risk med det då det kommer användas som en ursäkt för att fortsätta använda kolkraft och dylikt. Så den sittande regeringen är inget tydligt miljöalternativ utan väljer att gå storbolagens väg.

       Sist så pågår det en strid inom alliansen om vilket parti som ska vara mest miljöparti. Moderaterna försöker även på denna fråga köra över Centern. Allt tyder på att Centern håller på att bli överkörda eller utmanövrerade ur den Svenska politiken. Ska erkännas att de har med sina beslut varit till en god hjälp själva också.

Media: Ab, AB2, DN, SVT, SvD, Ex.
Bloggat: Peter på Röda Berget och Johan W och Mary skriver om Centerns fall
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,