20100612

Kamouflage hjälper inte herr Bildt.

Idag så läser jag via Johan U att Carl Bildts inblandning i Lundin Oils roll i Sudan behöver utredas. Det som har sket är allvarligt och det är av största vikt att allt kommer upp till utan. 

      Det finns en oro hos mig att dt här kommer att mörkas och att vi inte kommer få veta hur nuvarande Utrikesministern roll i det hela. Men ska vi ha en minister som ska agera på den internationella arenan och företräda Sverige i förhandlingar  så är det av vikt att det inte finns någon skit att ta fram. Än viktigare är det vad ansvarig minister anser om frågan och om han står bakom det som gjorts i Sudan. Då är frågan om han är lämpad för den position som han nu besitter.
      Genom SvD Brännpunkt kan man läsa att Johan Ebbesson, professor vid Stockholms Universitet nu kräver en granskning
Anklagelsen avser attacker mot civilbefolkningen, massfördrivningar, massivt dödande och våldtäkter, utförda av den sudanesiska regeringens militär och av den oppositionella rörelsen i Sudan. Lundins medverkan består enligt rapporten i att på flera sätt ha underlättat för militären och beväpnade grupper att genomföra åtgärderna
      Bakgrunden finner du här och i Polistidningen.Vi hoppas nu att det sker en granskning och att alla korten kommer på bordet. Jag kommer återkomma till ämnet då det är för viktigt att släppa bara så här enkelt.

Media och Övrigt: Ex, Kristna Fredsrörelsen.
Alliansfritt Sverige skriver också på ämnet. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,