20100914

Lästips kring din lön

Idag kan man på SvD Brännpunkt ta del av vad som står på spel. Det är en lönesänkarkarusell som vi går emot om vi inte för ett skifte på söndag.

       Mona Sahlin, Thomas Östros och Wanja Lundby Wedin skriver idag om tanken bakom den förda borgerliga politiken. Det är en tydlig bild som växer fram med lönesänkningar som mål.
Det moderata nyspråket är en förutsättning för att regeringen ska lyckas med sin långsiktiga strategi. När regeringen pratar om ökad flexibilitet innebär det i praktiken ökad otrygghet för Sveriges löntagare. När regeringen pratar om att det ska löna sig bättre att arbeta innebär det i praktiken sänkta löner. När regeringen pratar om att återupprätta arbetslinjen innebär det i praktiken att arbetslösa ska leva i fattigdom. När regeringen pratar om bättre matchning innebär det i praktiken passivitet och minimala utbildningsinsatser.
      Det är en utveckling som jag bestämt tar avstånd ifrån. Sverige ska inte konkurrera med  låga löner utan höga kunskaper. Vi ska genom utbildningssatsningar ge alla de kunskaper de behöver för att ta sig an framtidens utmaningar.

Media: SvD.
Bloggat: Martin och Kulturbloggen och Peter på sitt Röda Berg.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,