20101125

Se er runt vad som sker...

Noterar att inom miljöpartiet råder den öppenhet som jag efterlyser i mitt eget parti. Nu kliver kandidaterna fram och medlemmarna kan ta ställning.

        Jag har här drivit att vi måste få en öppen process kring valet av partiledare tillika statsministerkandidat. Vi ser nu hur flera personer kliver fram inom miljöpartiet för med bland annat argumentet
Även Gunvor G Ericson, riksdagsledamot, har tackat ja till att låta sig nomineras.
Ericson anser att det är viktigt med en öppen process med flera kandidater som medlemmarna och valberedningen kan diskutera.
        Vi kan se hur det stora landet i väster har primärval för att ta fram sina kandidater som ska företräda partierna. Men i den svenska socialdemokratin kan man ana en slutenhet och misstro mot medlemmar och sympatisörer. Ska vi återfå förtroendet bland befolkningen så kan en väg vara att göra dem delaktiga i vår utveckling.

      Michael Granstedt konstaterade att förr så var oftast opinionsledaren i "gänget" socialdemokrat. Det ligger mycket i det och vi fick andra vinster på köpet. Vi fanns bland folket och de visste vilka vi var. Idag så är vi inte den naturliga ledaren utan någon annan har tagit på sig den rollen. Med den delen så fanns vi med i samhället och hade örat mot backen. Idag anställer vi konsulter som ska lägga örat mot backen och sedan presentera det med en flådig power point.


        Så ett steg är att låta fler vara delaktiga i när vi nu ska ta fram en ny partiledare/statsminister. Att lita på klokheten bland medlemmar och väljare. Som vi vet så finns det andra partier i andra länder som gör det.

Media: Ab, Ab2, DN, DN2, SvDEx.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,