20101217

Vad kostar socialdemokratin?

Idag kan man se hur Svenskt Näringsliv försöker attackera socialdemokraterna genom söndra inifrån. Genom en PR-byrå med kopplingar till socialdemokratin skulle politiken påverkas. Om de lyckas vet jag ej men frågan är: Var är den fackliga rörelsen?

         Idag kan man ta del av en strategi från Svenskt näringsliv (SN) för att påverka den socialdemokratiska politiken. Jag är inte förvånad. Det är lite som när den Trotskistiska Offensiv försökte ta över SSU på 80-talet men nu från höger... Näringslivet har alltid varit intresserad av att komma socialdemokratin nära då vi är ett statsbärande parti som byggt landet. Det som dagens dokument visar på är att Svenskt näringsliv inte tror att vi är uträknade samt, att det inte går att lita på moderaterna tid vid makten består. Så inget konstigt med SN intresse för oss.


         Men sedan följer frågan hur partimedlemmarna på bland annat Prime tänker. Vari ligger deras lojaliteter. Eller är det bara ett jobb i mängden? För mig blir det svårt. Troligen är jag för mycket partist för att klara ett sådant uppdrag. Visst ska man lyssna på alla och jag har inget emot att umgås med företagarna. Tvärt om så är det av nytta. Det finns mycket lärdomar att ta till sig i samtal med företagare. Jag vet att det finns delar inom partiet som anser att alla företagare är fienden, men jag har kommit över det. vi ska veta att många företagare  har bra mycket sämre villkor än anställda. Frågan är om ens SN bryr sig om dem?

       Sedan följer då den viktiga följdfrågan. Var är fackföreningsrörelsen? Är det så att de har lämnat walk-over och på det sättet lämnat fältet öppet för SN att, via ombud, kliva in och påverka politiken. Så en stor del av dagens irritation hamnar på facket som jag inte ser. Och vilken politik kommer bli bestående?

Media: AB, Ab2, Ab3, Ab4, SvD, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen.
Bloggat: Mats Engström och Johan Westerholm på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,