20110402

Tack Maud Olofsson

Som en bomb slog det ner. Maud Olofsson gillar inte vad hon läser och det måste jag ta som ett bra betyg. För med den misslyckade jobbpolitiken är det bra att hon inte gillar den de punkter som presenterades av Håkan Juholt och Tommy Waidelich.

        Det som den moderatstyrda regeringen inte begripit är det finns arbeten och det finns arbetskraft men det matchar inte. Då spelar det inte roll hur många skatter som sänks eller hur mycket man sänker ersättningarna till de arbetslösa. Det blir ingen matchning. Så de förslag som nu lanseras av Socialdemokraterna är helt enkelt en stor matchnings satsning i form av utbildningar på vägen. Socialdemokratin har gjort det förr och jag kan inte se varför det inte ska fungera igen. Vissa saker förblir fungerande klassiker. Så ett par punkter är presenterade och fler lär komma under de kommande veckorna för att till slut bli en helhet i den skuggbudget motion som läggs till hösten.

       Och gnäller de inte på politiken så är det personerna som det är fel på. Slutsatsen är att den "nystart" som Socialdemokraterna håller på med är ett allvarligt hot gentemot borgerligheten och det är bra för då är vi något på spåren. Men vi måste vara ense om att vi ska segra på att skapa ett alternativ till dagens politik och inte bara försöka vinna på att vara emot eller justera procenten.

Media: DN1, DN2, DN3, Expr, SvD, SvD2.
Bloggat: Kent Persson och vår favorit nätrot Tokmoderaten på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,