20110511

Mindre pärlhalsband och mer bajshumor så blir moderaterna arbetarparti?

Ett av de finaste uppdragen man kan få i politiken är att bli ledamot i Sveriges riksdag. I min tanke så ställer det krav på en. Men detta verkar inte gälla moderaterna.

         Det är noga med hur man ser ut i nya moderaterna men språket verkar de lämnat därhän. Vi kan nu ta del av riksdagsledamoten Hanif Bali från moderaterna som raljerar med att kalla tidningar för Mongo och de som uttalar sig kring detta med att det är nedsättande får glatt benämningen skitnödig. Frågan är om Hanif Bali har begriper att han är en ledamot av Sveriges enda lagstiftande församling och att med det följer lite mer seriositet.

         Men vem vet det kanske är det nya moderata språkbruket uträknat av propagandamister Schlingmann som Hanif Bali är testpilot för. För kan det vara så att moderaterna tror att det är med mindre pärlhalsband och slipsar samt lite nedsättande uttryck och bajshumor som man blir ett arbetarparti?


            Jag hoppas att jag har fel men med nya moderaterna så vet man inget säkert längre. De verkar ta alla krumbukter för att dölja sina ursprung på Östermalm. Det finns en rädsla att visa sin egen inte allt för lysande historia och gör allt för att likna Socialdemokraterna. Även språkbruket med arbetare, rättvisa och solidaritet. Men skitnödig ingår inte i vårt språkbruk även om även den förra moderata arbetsmarknadsministern Littorin pratade om skitår.

Bloggat: Alexandra Einerstam, Martin Moberg och Sebastian Stenholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,