20110923

Uppdragsmaximering, barnfattigdom och vill vi verkligen?

Läser Johan Westerholm som tagit del av partistyrelsens arbetsgrupp för barnfattigdom. En sak slår mig att det är kända namn som finns med på många sätt när partiet ska göra något. Men ett namn ville jag inte se här. Carin Jämtin är partisekreterare med uppdrag att skapa en organisation som gör att vi blir de mest öppna partiet och en organisation som leder oss till valseger 2014. Hon har inte tid med denna grupp.

          Att utrota barnfattigdomen är en av de viktigaste utmaningarna för Socialdemokraterna. Ett samhälle är fattigt om barn tillåts gå fattiga genom sin barndom. så när Håkan Juholt på kongressen sa att det är en av partiets viktigaste uppgift så kan man inte tillsätta en arbetsgrupp som ska göra detta lite på sidan om. Om vi menar verklighet med uppdraget att utrota barnfattigdomen är jag frågande hur mycket tid som Carin Jämtin har att lägga ner på denna arbetsgrupp. Ser att hon är ute och reser och uttalar sig i allehanda politiska frågor men inget kring organisationen...

         En fråga som måste ställas är om partiet vill vinna valet 2014 och om man vil vara det mest öppna partiet? För om så är fallet vill jag att Carin Jämtin prioriterar organisationsutredningen och lämnar arbetsgruppen för barnfattigdomen.

        Då det sitter en massa kommunalråd och riksdagsledamöter i gruppen kan jag undra var barnkompetensen finns och var föreningar likt Rädda Barnen och Bris finns? Unga Örnar finns med genom Fredrik Lund Sammeli. Var finns vetenskapen? De finns de som räknardet hela och har tankar om hur vi kan lösa detta. Men de finns inte mer utan gruppen, med undantag Stefan Holm, blir en liten intern grupp utan pressen att presentera något. Ursäkta om jag låter cynisk men allt för många gånger så har det startats grupper med updragsmaximeringsprincipen och noll leverans.

       Men det finns en uppdragsmaximering att de som har uppdrag ska ha mer. Men det leder bara till en koncentration av uppdragen och att de som i bästa stund levereras är tunt och utan skärpa då tid inte finns till att göra ett ordentligt arbete. Så ni som sitter med. Hinner ni verkligen med detta också? För det kan vara ett av partiets viktigaste uppdrag som ni fått!

Så vill vi utrota barnfattigdomen, vill vi vara Sveriges 
mest öppna parti och vill vi verkligen vinna valet 2014?

Media: NWT, SR, Värmlands Folkblad.
Bloggat: Hannah Bergstedt på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,