Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080127

Varsel

Såg att vår stora fabrik (Ljunghäll) i kommunen varslar 100 personer. Det är oroväckande för vad det kommer att innebära för ko0mmunen. I ett första skede kommer säkert dessa människor få ett nytt arbete på någon av de kringliggande industrierna som skriker efter arbetskraft. Det som oroar mig är om det är en signal på att lågkonjunkturen kommer och vad blir då nästa steg?

Ett annat scenario är att sedan Ljunghäll ej längre är ett familjeföretag utan ett "vanligt" börsföretag med profiten som överordnat mål kommer det att tas någon social hänsyn eller flyttar man verksamheten dit där det är mest lönsamt för stunden.

Det man undrar är om kommunledningen har några strategier för om vad man ska göra om det värsta är framme eller om vi ska bli tagna på sängkanten?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar