Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080120

Gymnasiet i Vimmerby

Närt det gäller ombyggnaden av gymnasiet så är det så långt kommet att det ska gå ut på upphandling. Så långt allt väl. När sen anbuden kommer in så ska de granskas och är det så att inga kommer inom den beslutade ramen på projektet (110 mkr) ska det prutas i bygget för att nå den nivån. om det nu kommer in anbud på 150-170 mkr vad ska prutas och hur kommer det att fungera på sikt?
Jag är tveksam och tycker att vi får ta ställning till om vi ska höja ramarna eller tänka om när vi granskar anbuden. Denna byggnad ska stå under 30-40 år och då är det viktigt att den klarar det. både vad det gäller innehåll och funktion

0 kommentarer:

Skicka en kommentar