20080610

Försäkring blir bidrag

Svar på insändare i Vimmerby tidning av Anders Åkesson

Ja vissa av mina medlemmar får arbete och det är glädjande. Mycket av det beror på den goda konjekturen. Det som jag är arg på är när den moderatledda regeringen slår på de som ligger. Det centern gör är att ivrigt applådera den förda politiken.

Med det senaste beslutet om sjukförsäkringen kommer enligt organisationen Sveriges kommuner och landsting (skl) ,som leds av en moderat ordförande Anders Knape, socialbidragen att öka i kommunerna. Omräknat till Vimmerby så blir det 17 fler personer som går från försäkring till bidrag till en kostnad på 840 000 kronor för kommunen. Ur min synvinkel ökar detta utanförskapet, inte minskar.

Jag frågar då vårat kommunalråd Carl-Axel Centerstig (c)

– är den förda politiken bra för Vimmerby när kommunen får ökade kostnader med nästan en miljon kronor? Var ska dessa pengar tas? Från skolan? Från äldreomsorgen?

Glöm inte de 1,2 miljoner som försvinner i statsbidrag. Med två beslut av den moderatledda regeringen blev Vimmerby kommun av med 2,2 miljoner. Det är ungefär 7 personer inom äldreomsorgen som pengarna skulle räckt till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar