Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080610

Försäkring blir bidrag

Svar på insändare i Vimmerby tidning av Anders Åkesson

Ja vissa av mina medlemmar får arbete och det är glädjande. Mycket av det beror på den goda konjekturen. Det som jag är arg på är när den moderatledda regeringen slår på de som ligger. Det centern gör är att ivrigt applådera den förda politiken.

Med det senaste beslutet om sjukförsäkringen kommer enligt organisationen Sveriges kommuner och landsting (skl) ,som leds av en moderat ordförande Anders Knape, socialbidragen att öka i kommunerna. Omräknat till Vimmerby så blir det 17 fler personer som går från försäkring till bidrag till en kostnad på 840 000 kronor för kommunen. Ur min synvinkel ökar detta utanförskapet, inte minskar.

Jag frågar då vårat kommunalråd Carl-Axel Centerstig (c)

– är den förda politiken bra för Vimmerby när kommunen får ökade kostnader med nästan en miljon kronor? Var ska dessa pengar tas? Från skolan? Från äldreomsorgen?

Glöm inte de 1,2 miljoner som försvinner i statsbidrag. Med två beslut av den moderatledda regeringen blev Vimmerby kommun av med 2,2 miljoner. Det är ungefär 7 personer inom äldreomsorgen som pengarna skulle räckt till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,0 kommentarer:

Skicka en kommentar