Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080923

Våra svagaste elevers rätt till skola på hemmaplan

Idag så vi i omsorgsnämnden tillsammans med barn- och ungdomsnämnden besöka gymnasiesärskola i Hultsfred. Det som verkar vara lite märkligt är att det inte kommer finnas några tjänstemän med från gymnasiet som kommer om det blir av vara ansvariga för verksamheten.

Barn och ungdomsnämnden skiter i våra svaga ungdomar och det blir bara tydligare för var dag som går. Detta studiebesök har vi från omsorgen tjatat på i två år.

Det det handlar om är att våra barn och ungdomar med funktionsnedsättning tvingas att söka skola på annan ort och får därmed inte den trygghet som familjen är. Vårt gymnasium bygger vi om för 110 miljoner för att våra friska ungdomar inte ska behöva lämna familjen och kommunen. För min del handlar det om en tveksam människosyn då argumenten är rent ekonomiska.
Min stora förhoppning är att det kan bli en ändring på deras synsätt med detta studiebesök.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Intressant läsning.
    Missa inte min nystartade "Funkis-blogg" om tillgänglighet- och bemötandefrågor.
    http://livetrullarvidare.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Tack Lars och jag ska gärna ta en titt på din blogg.

    SvaraRadera