Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20081013

Superveckan har startat

Så är den nu över den stora debatten och starten på superveckan. Landsting i Kalmar län blev ett av de goda exemplen igen...

Nu är debatten över och man har fått lite sömn i sig för att kunna reflektera över hur debatten gick. Kort kan man säga att oppositionen hög stenhårt och majoriteten rabblade som ett mantra samma visa hela tiden.
Det som jag ställer mig frågande till var frågan som kom innan avbrottet för aktuellt, om samarbetet mellan socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet. Här var det bara för den moderatledda majoriteten att luta sig tillbaka. Från vår sida borde vi förberett oss bättre på frågan och varit mer sammansvetsade i svaret.
Ska jag göra några bedömningar av enskilda så tyckte jag att Mona startande lite trött men tog sig en bit in i debatten. Ohly log och drog på som ett ånglok med klassisk klassretorik. Maria Wetterstrand var se om en ivrig terrier som fått korn på sitt villebråd. På den borgliga sidan var det endast moderatledaren Reinfeldt som klarade sig med godkänt. De andra var bleka torra och upprepande sig hela tiden. Det framkom att den moderatledda regeringen bara har ett svar till de som nu blir hotade av arbetslöshet, sänk skatten för att sen sänka skatten. Det blir inte trovärdigt.
Media har som vanligt ställt sig på regeringens sida och gör ett stort nummer av att vi inte redan idag är ett klart regerings alternativ två år innan valet. Hur var det med den där badtunnan? Jag är inte orolig vi kommer ha ett förträffligt alternativ till den moderatledda regeringen.

Som en liten avrundning så var det åter igen Landstinget i Kalmar län som hölls fram som ett föredöme av Mona. Det är värt att påpeka att Landstinget styrs av Socialdemokraterna, vänstern och Miljöpartiet i ett förträffligt bra samarbete. Jag hoppas att våra ledare på centralt plan gör ett besök och tar lärdom hur de kan fungera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar