Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20081010

När verkligheten överträffar dikten

Som ung i SSU så drev vi frågan om ett förstatligande av bankväsendet. från partiet och framförallt höger så var det ett rent kommunistiskt krav som var omöjligt och inte fanns någon relevans i. Vad hände...

Idag så går förstatligandet av banker som en löpeld över vår jord och inte är det unga socialister eller kommunister som sitter vid makten utan det är högern ivrigt påhejad av kapitalet. Frågan blir vilket förhållningssätt man ska ha, jubla eller gråta? Är det dags för devisen vad var det vi sa.

Det som nu är spännande är vad som händer när krisen, tsunamin, stormen eller vad man väljer att kalla den är över. Kommer den finansiella sektor att ha demokratiserats och kommer den stanna kvar under demokratisk kontroll eller kommer stater runt om i världen skänka bankerna till kapitalet igen? Kommer man dra lärdomar eller är det ett inbyggt fel i systemet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Läste häromdagen i tidningen då Reinfeldt sa något i stil med: "Vi moderater tycker, idémässigt, inte att staten ska äga banker, men..." Ska bli mycket intressant att se vad som händer. //Alex, sskbloggen.

    SvaraRadera