20081010

När verkligheten överträffar dikten

Som ung i SSU så drev vi frågan om ett förstatligande av bankväsendet. från partiet och framförallt höger så var det ett rent kommunistiskt krav som var omöjligt och inte fanns någon relevans i. Vad hände...

Idag så går förstatligandet av banker som en löpeld över vår jord och inte är det unga socialister eller kommunister som sitter vid makten utan det är högern ivrigt påhejad av kapitalet. Frågan blir vilket förhållningssätt man ska ha, jubla eller gråta? Är det dags för devisen vad var det vi sa.

Det som nu är spännande är vad som händer när krisen, tsunamin, stormen eller vad man väljer att kalla den är över. Kommer den finansiella sektor att ha demokratiserats och kommer den stanna kvar under demokratisk kontroll eller kommer stater runt om i världen skänka bankerna till kapitalet igen? Kommer man dra lärdomar eller är det ett inbyggt fel i systemet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Läste häromdagen i tidningen då Reinfeldt sa något i stil med: "Vi moderater tycker, idémässigt, inte att staten ska äga banker, men..." Ska bli mycket intressant att se vad som händer. //Alex, sskbloggen.

    SvaraRadera