20090903

Framåt igen... Men? Igen


Ja jag använder samma rubrik som jag gjorde när den förra opionsunersökningen kom.

Idag presenterar Expressen/Demoskop sin senaste undersökning och socialdemokraterna går fram tre procent.Varför? Om man får ställa den frågan. Jag ser inga enkla svar.
Vi har fortfarande inte presenterat en samlad politik. Vi har inte varit så synliga som man kan önska. Visst ska vi glädjas över dagens siffror, men lägg märke till att även moderaterna går framåt så det finns en del att tänka över.

Är det för socialdemokratin eller mot regeringen?...


Senare idag kommer Rebella presentera sin analys och där kommer vi få en del kloka svar om hur socialdemokratin kan gå vidare. Jag kommer återkomma med ett inlägg kring den rapporten.

Visst ska vi glädjas åt dagens siffror för de gör livet lite ljusare.

Sen kommer frågan vilket sjunkande skepp ska vi ta över.
Träffade ungdomar igår som ville att vi som parti skulle tillbaka. Kraven var bättre A-kassa, sjukförsäkring, mer till kommuner och landsting, avskaffa pensionärsskatten mm. Frågan är om det inte kommer bli en besvikelse när vi kommer till makten efter nästa val och det första vi får göra är att återigen sanera statsfinanserna. Det vi får hoppas är att väljarna har vårt förtroende över tid så att när finanserna är fixade och vi ska till att bygga vidare på vårt socialdemokratiska välfärdssamhälle får förtroendet.

Avslutningsvis så finns det ingen svensk modell. Det finns en socialdemokratisk modell.


Andra som skriver om dettta är bla: Peter Andersson,s-buzz,Helen Björklund, samt Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Man kan aldrig vara säker på varför opinionsvindarna åt ett visst håll. Jag noterar att även den stora Synovatemätningen i fredags förra veckan gav S drygt 36 procent. . Vi har bedrivit utåtriktat arbete en tid i vår AK.Ökat missnöje med Alliansregeringen märker man tydligt.Mona Sahlin har varit tydlig tycker man i sina tal under sommarhalvåret. I det negativa snacket är Reinfeldt mer på tapeten nu än Mona Sahlin. Hans stöddighet har inte gått hem. Men - vi ska räkna med många förändringar i opínionen och jag håller med dig om att vi fortfarande inte presenterat en samlad politik och inte varit så synliga som man kan önska.

  SvaraRadera
 2. Hej Tord
  Visst känns det som om rörelsen åter börjar vakna. Det märks framförallt här på webben, men når vi ut denna väg? Ni gör, enligt mig, helt rätt som är ute på klassiskt viss och fotarbetar. Om man tittar på valet i USA så var det mycket webben, men ett otroligt fotarbete.
  Nu hoppas jag på en fantastisk kongress som får ett bra media genomslag.

  Kan också konstatera att om söndagens agenda var en ny trend så kommer Reinfeldt få ett svettigt valår framför sig.

  SvaraRadera